“Cere și ți se va da” este una dintre învățăturile Mântuitorului nostru Iisus Hristos, de care trebuie să ținem seama în viața de zi cu zi. Indiferent de obstacolele pe care le ai în viață, credința că strigătele tale de ajutor vor fi auzite de Tatăl Ceresc, nu trebuie să-ți dispară. El a promis lumii întregi că cinstind și respectând cuvântul Său, dorințele vor deveni vise împlinite. 

Înainte de a lămuri ce e bine să-I ceri Tatălui Creator, trebuie să știi dacă ești în măsură să soliciți ajutor, când și cum să faci acest lucru. “Căutați și veți găsi/ Bateți, și vi se va deschide. Căci ori şi cine cere, ca­pătă/ Cine caută, gă­sește/ Și celui ce bate, i se deschide. / Cine este omul acela dintre voi, care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră?/ Sau, dacă-i cere un pește, să-i dea un șarpe?/ Deci, dacă voi, cari sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!” (Matei 7:7-11) 

Să n-ai pic de îndoială! Credința îți aduce succesul   

Fie că te afli într-un moment de cumpănă, la necaz sau la bucurie, e important să-i ceri ajutorul Bunului Dumnezeu. Dar asta numai după ce te apropii de El și-i ceri din inimă și cu credință, fără pic de îndoială. Prin smerenie și rugăciuni rostite în mod continuu vei primi ceea ce-ți dorești. Însuși Mântuitorul Iisus Hristos a spus asta apostolilor Săi. „Avei credință în Dumnezeu! Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: Ridică-te și aruncă-te în mare, și dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut. De aceea vă spun că, orice lucru veți cere, când vă rugați, să credeți că l-ați și primit, și-l veți avea.” Așadar, dacă suferi de o boală severă, dacă aspiri către o carieră de succes, îți dorești un loc de muncă mai bun, mai bine plătit sau pur și simplu, vrei să ai un cămin mai frumos și mai armonios, important este să insiști cu rugăciunile. Hristos este Fiul lui Dumnezeu și crezând în cuvântul Lui, vei ajunge să deții puterea de a face la rândul tău lucrările pe care le făcea El când era pe pământ. De fiecare dată când primești ceva, fii recunoscător. Mulțumește-I zilnic și recunoaște că El este Stăpânul binecuvântat de la care primești toa­te lucrurile.    

Pleacă-ți genunchii în fața Domnului și cere-I ce ai nevoie! 

Ușa pe care astăzi o crezi inaccesibilă, ți se va deschide la un moment dat. Deschide-ți inima și pleacă-ți genunchii în fața Domnului și într-o bună zi vei afla răspunsurile la toate întrebările care te frământă. Vei găsi soluțiile problemelor care azi te apasă și care par interminabile și distructive. Vei găsi calea spre sănătate, împlinire și ceea ce te face fericit. Cere tot ceea ce ai nevoie în viață, dar cere cu credință, cu sinceritate, cu nădejde. Dumnezeu știe încă din-ainte de a-L ruga să te ajute cu ceea ce-ți lipsește. Așteaptă de la tine doar dovada iubirii profunde, răbdare, ascultare și încredere deplină.  

Rugăciunea pentru zilele în care ești trist

Doamne, 

Norii negri ai nefericirilor se îngrămădesc asupra capului meu, 

Și întristările mă chinuie. 

Dar, deși sufăr, 

Nu îndrăznesc să cârtesc asupra Ta, Preabunule, 

Căci Tu ești totdeauna sprijinitorul meu

Și piatra cea neclintită, pe care sunt întemeiate nădejdile mele. 

Tu cunoști Dumnezeule pricinile nefericirilor și întristărilor mele,

Și Te îngrijești de soarta mea. 

Deși sufăr, știu că Tu mă iubești și acestă încredințare mă încurajează. 

Plin de nădejde în dragostea și în bunătatea Ta,

Nu voi lăsa să mă biruiască împotrivirile soartei,

Ci mă voi lupta cu curaj, 

Și cred, că având ajutorul Tău voi ieși învingător.

Cel care cârmuiești lumea și soarta muritorilor,

Cârmuiește și corabia vieții mele,

Cea izbită de valurile ispitelor, 

Spre liman liniștit. 

Înțelepciunea Ta să mă povățuiască pururea,

În calea binelui și a fericirii. 

Amin!