Rețeaua de canalizare din Săftica se află în preajma finalizării. Odată terminate lucrările, se estimează că Baloteștiul va beneficia de apă și canal în proporție de 90% din comună, la prețuri  foarte bune: 2,47 lei metrul cub de apă și 1,03 lei mc, pentru canalizare.

Rețelele de apă și canal se întind pe o distanță de circa 8 km. Este un proiect finanțat din Fondul de Mediu care are în vedere și construirea unei noi stații de epurare. Dar această investiție a trecut prin multe „pe­ripeții”.

„Acest proiect a fost ținut pe loc, în așteptarea avizelor de la CNADNR (actualmente CNAIR – n.r.) aproape un an și jumătate. Normal, din această cauză oamenii au fost nemulțumiți, și pe bună dreptate. De aceea lucrările au început atât de târziu. Sunt convins că, în alte condiții, proiectul ar fi fost finalizat de mult și ne-am fi apucat de unul nou. Dar, ce să facem, nu a depins de noi. Am stat după trei avize un an și vreo trei luni. Toate celelalte avize – opt, zece douăsprezece, le am obținut în 2-3 luni, iar pentru cele trei… În aceste condiții, pentru amenajarea de trotuare de-a lungul DN 1 și pentru a evita astfel de surprize, vom fi obligați să elaborăm două proiecte, unul pentru străzile laterale și altul pentru drumul național, în loc de unul unitar, pentru toată Săftica”, a afirmat, într-un interviu acordat JURNALUL DE ILFOV, Ionuț Țigănașu, viceprimarul comunei Balotești.

Potrivit lui Cristian Pretorian, primarul comunei Balotești, nu este prima oară când se întâmplă acest lucru. „Am mai avut o problemă legată de construcția a două blocuri sociale. Mai precis, s-au putut demara lucrările de construcție doar la unul dintre ele, cel din spate. La celălalt, fostul CNADNR nu a dat avize pentru că, spuneau ei, este nevoie de amenajarea unei benzi de refugiu cu separator, pe DN 1. I-am întrebat de ce pentru blocul din spate ni s-a dat aviz, iar pentru celălalt nu. Am primit un răspuns stupefiant. Ni s-a spus că blocul din față are acces din aleea care unește cele două clădiri, în timp ce blocul din față are acces direct pe drumul național. De parcă nu vorbim despre aceeași ieșire!”

Cristian Pretorian, primarul comunei Balotești
Cristian Pretorian, primarul comunei Balotești

Citește și: Continuă construcția de LOCUINȚE SOCIALE în Balotești