Primăria Afumați a organizat o masă festivă pentru cetățenii comunei

Administrația comunei Afumați i-a onorat, ca de fiecare dată, pe strămoșii care au luptat pentru reîntregirea neamului, oferind respect și prețuire tuturor celor care s-au jertfit ca România să fie țara de astăzi, unită și puternică.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 629

În ciuda vremii nefavorabile și în mod special a ploii torențiale, numeroși afumățeni au răspuns pozitiv chemării primăriei de a participa la sărbatoarea Zilei Naționale a României.

Pe 1 Decembrie, la ora 12.00, după oficierea unei slujbe religioase, a fost depusă o coroană de flori la monumentul închinat „în amintirea eroilor din comuna Afumați, ce și-au jertfit viața pentru întregirea neamului”, din Primul Război Mondial, cuvinte înscrise în piatra grupului statuar ridicat în centrul comunei.

Sărbătoarea a continuat între orele 13.00 – 16.00 la Școala Mare, de pe Șos. Petrăchioaia nr. 10, unde Primăria Afumați a organzat o masă festivă la care au fost invitați toti locuitorii comunei, pentru a se înfrupta din mâncarea tradițională a acestei sărbători: ”fasole cu ciolan”, asortată cu murături, țuică fiartă sau vin fiert, după preferințe și evident, foarte multă bună dispoziție.

Evenimentul a avut loc la inițiativa primarului Gabriel Dumănică, cu sprijinul  consilierilor locali, pentru ca astfel, toți afumățenii, tineri și bătrâni să se poată bucura de ziua care a marcat împlinirea a 104 ani de la Marea Unire, zi importantă în care trebuie să îi cinstim și să îi pomenim pe eroii noștri, pentru că datorită lor avem astăzi o Românie Mare.