Ministerul Sănătăţii va demara proceduri de achiziţie centralizată pentru citostaticele din programele de sănătate demarate prin ministerul de resort. La momentul actual, fiecare spital are propria politică de cumpărare a acestor tratamente necesare bolnavilor de cancer.

 

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog a efectuat ieri, o vizită la noul spital municipal construit de primărie cu fonduri de la bugetul local. Cu acest prilej, ministrul a explicat cum vor fi aprovizionate spitalele, pe viitor, cu tratamentele de care depinde supravieţuirea multor bolnavi de cancer.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog: „Dacă unele citostatice lipsesc acum de pe piaţă, le aducem prin procedură de nevoi speciale ”

„Pentru citostaticele din programele naționale de sănătate, ministerul va demara proceduri de achiziție centralizată. Deocamdată fiecare spital își face propria politică de achiziții, iar în situația în care unele citostatice lipsesc de pe piață, când ni se semnalează acest lucru, le aducem prin procedură de nevoi speciale prin Unifarm”, a spus ministrul Sănătății, Florian Bodog, ieri la Craiova, potrivit Agerpres.ro.