Casa de Cultură Clinceni a găzduit vineri seară, pe 23 februarie, un adevărat regal folcloric susținut de artiști renumiți care și-au dat mâna pentru o cauză nobilă, să-l ajute pe Andrei, un băiețel de nouă ani din comuna Clinceni căruia o boală nemiloasă i-a furat copilăria.

Articol apărut în nr. 391 al Jurnalului de Ilfov, ediția print


Localnicii, în frunte cu primarul Adrian Budeanu și organizatorii spectacolului, au dovedit, și de această dată, că se pot face minuni atunci când pui suflet în ceea ce faci. Și, mai ales, când vrei să salvezi viața unui copil condamnat la moarte de o boală grea, al cărei tratament este foarte scump și nici nu se găsește în România. „Problemele copilului au început de pe la sfârșitul lunii noiembrie, când ne-a spus că-i amorțește mâna. Am crezut că a dormit pe mână. În aceeași zi, a început să aibă și vărsături, iar medicul de familie ne-a spus că este suspect de apendicită și i-a dat trimitere la Spitalul M.S. Curie. În urma analizelor, medicii de acolo l-au diagnosticat cu leucemie și de atunci este internat. Specialiștii spun că sunt șanse de vindecare, dar tratamentul pentru el nu se găsește la noi în țară și trebuie adus din străinătate. Dacă tratamentul medicamentos nu dă rezultate, se va ajunge la transplant”, ne-a spus Alexandru Barbu, tatăl lui Andrei.

Paradă de stele

Vineri seară, pe scena Casei de Cultură Clinceni au urcat zeci de nume sonore ale muzicii
autohtone, artiști care au cântat cu sufletul și inima pentru Andrei. A fost primul spectacol pe scena Casei de Cultură Clinceni. Unic și excepțional, spectacolul a luat naștere după ce doamna cântecului popular românesc, Marioara Man Gheorghe, a aflat de suferința acestui copil și a hotărât să facă tot ce-i stă în putință ca să-l salveze. „Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Andrei! Ne rugăm pentru el și sperăm ca în seara aceasta să facă o minune pentru el, să-l însănătoșească și, în curând, să fie aici cu noi. Este un copil minunat, care merită să trăiască o viață frumoasă, plină de bucurii”, ne-a spus îndrăgita artistă Marioara Man Gheorghe, organizatoarea spectacolului umanitar.

„Împreună putem salva o viață!”

Un moment impresionant a fost cel al edilului comunei, Adrian Budeanu, care le-a mulțumit, la scenă deschisă, artiștilor pentru prestația impecabilă și tuturor celor care au înțeles drama acestui copil și a familiei lui, neputincioase în fața acestei grele încercări. „Acest eveniment a fost precedat de o acțiune a elevilor și profesorilor de la Liceul Clinceni, care au făcut donații și cărora le mulțumim din suflet pentru gestul lor deosebit! Îi mulțumim interpretei Marioara Man Gheorghe, un mare ambasador al comunei noastre, om cu suflet nobil care dăruiește iubire și face tot ceea ce-i stă în putință ca să-i ajute pe cei în suferință. Vă mulțumesc tuturor și vă asigur că tot timpul cât voi fi primar voi susține acțiunile sociale și umanitare din comuna noastră”, ne-a spus primarul Adrian Budeanu. De altfel, o anumită sumă din bugetul Primăriei a fost donată pentru tratamentul lui Andrei.

Oricine îl poate ajuta pe Andrei Donează și salvează!

Orice sumă, oricât de mică ar fi, ar putea face diferența dintre viața și moartea unui copilaș
de 9 ani. La nr. 0769.607.630 poate fi contactat tatăl băiatului.