* Alin Moldoveanu a câştigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce s-a impus în proba de puşcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiţiei de tir. Moldoveanu, care în calificări a egalat recordul olimpic, cu 599 de puncte, a acumulat un punctaj final de 702,1 puncte. Românul l-a învins pe campionul mondial, italianul Niccolo Campriani 701,5 puncte, locul trei revenind indianului Narang Gagan, cu 701,1 puncte.

Alin George Moldoveanu s-a născut la 5 martie 1983 la Focşani, iar la Jocurile Olimpice de la Beijing a ocupat locul 4.

* Judoka Alina Dumitru a pierdut finala categoriei 48 de kilograme, şi a rămas cu medalia de argint, prima pentru România la competiţia din Marea Britanie. În ulti-mul act al categoriei 48 de kilograme, Alina Dumitru s-a confruntat cu Sarah Menezes (Brazilia), o sportivă cu 8 ani mai tânără şi fără vreo medalie olimpică în panoplie. 

* Corina Căprioriu a fost învinsă, în finala categoriei 57 de kilograme, reuşind să obţină medalia de argint la prima sa participare la Jocurile Olimpice, a treia pentru delegaţia României la Londra. Campioana mondială din 2010, Kaori Matsumoto (Japonia), a fost oponenta Corinei în finala olimpică.

* Sabrerul Rareş Dumitrescu a fost învins, în meciul pentru bronz, de rusul Nikolai Kovalev, 15 10, şi a ratat câştigarea unei medalii la Londra. Până la meciul cu Kovalev, Dumitrescu trecuse de Dmitri Boyko, Aliaksandr Buikevich şi Daryl Homer, fiind învins în semifinale de italianul Diego Ochiuzzo.