După câteva meciuri în care se părea că echipa Concordia Chiajna are șanse să rămână în Liga I, iată că „vulturii” încep, treptat-treptat, să se stingă. În ultimul meci disputat pe teren propriu cu Petrolul Ploiești, elevii lui Adrian Falub nu au reușit decât un egal, 1-1, și se află pe locul 6 al clasamentului, care duce la baraj, cu 18 puncte, tot atâtea cât are și ACS Poli Timișoara.

Egalul de sâmbăta trecută nu le ajută pe niciuna dintre cele două protagoniste ale întâlnirii de la Chiajna. A fost „un egal al nimănui”, așa cum l-au caracterizat, pe pagina de Facebook, chiar cei de la Concordia. Practic, Concordia și Petrolul s-au încurcat reciproc, în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

 

Un penalty salvator

Oricum, Chiajna putea s-o pățească și mai rău. Ploieștenii au făcut o primă repriză bună la Chiajna, dar au plecat doar cu un punct de pe terenul ilfovenilor, din cauza unei gafe incredibile în apărare, care i-a privat de a doua victorie din play-out. Prima repriză s-a terminat cu un scor alb, în ciuda unor ocazii ale petroliștilor Pacar (17), Gavrilă (29) și Zoubir (33, 38), Bălgrădean remarcându-se prin intervențiile sale.  Scorul a fost deschis de Astafei în minutul 53, cu un șut la colţul lung, ușor deviat de Feussi. Bucuria prahovenilor a fost de scurtă durată. După doar 3 minute de la deschiderea scorului, căpitanul Petrolului, portarul Alberto Cobrea a greșit fatal pentru lupii galbeni. La o pasă înapoi trimisă de Benga, Cobrea a preluat și a pasat cu exteriorul, dar l-a păcălit presingul foarte avansat al ilfovenilor și a trimis prea scurt, iar Marian Cristescu a reușit să ajungă mai rapid la minge. Dan Bucșa l-a luat imediat în primire pe mijlocașul gazdelor, dar l-a faultat din spate, iar Cristescu a căzut în careu, obținând un penalty transformat de Obodo. Bucșa a fost și eliminat direct pentru că și-a oprit adversarul într-o poziție iminentă de gol. Rămași în zece oameni, ploieștenii au rezistat atacurilor ilfovenilor, care nu au mai reușit să înscrie, în ciuda eforturilor lui Pena, Marian Cristescu și Adrian Cristea.

 

Ilfovenii cred că pot evita retrogradarea

Cu tot acest semieșec, ilfovenii sunt optimiști. Ei sunt convinși că vor găsi resursele necesare să evite retrogradarea. „Urmează meciuri importante, jucăm la Voluntari, trebuie să luăm puncte acolo, pentru că avem nevoie de puncte. Nu suntem deloc liniștiți, situația în clasament se poate schimba de la o etapă la alta, cu multă ușurință”, a declarat Adrian Falub, antrenorul Concordiei. „Suntem pe loc de baraj, dar obiectivul nostru este să ne salvăm fără baraj. Important este ce fac și celelalte echipe, mai ales Botoșaniul. E important să nu se distanțeze de noi”, a spus și Adrian Cristea. „Ne dorim foarte mult să nu terminăm pe locul de baraj, să stăm liniștiți la finalul campionatului. Orice meci este foarte important, este un meci de șase puncte, la fiecare etapă”, a punctat și Marius Pena.

 

FC Voluntari s-a „împiedicat” la Timișoara

 

ACS Poli Timișoara a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 2-1 (0-0), duminică, pe teren propriu, într-un meci din etapa a șasea a fazei play-out a Ligii I de fotbal, în care oaspeții au avut doi jucători eliminați. Ilfovenii vin după o perioadă de invincibilitate, în care au avut trei victorii consecutive. În balanța înfrângerii de la Timișoara a atârnat, desigur, și faptul că ilfovenii au jucat, în ultimele minute, cu doi oameni mai puțin, după eliminarea lui Mitache (66) și Filipov (77). Cu toate acestea, după golul marcat de Dorin Goga (78 – penalty), Alexandru Tudorie a egalat după 4 minute, dar, în min. 89, Javi Hernandez a stabilit scorul final.