JO RIO 2016.

Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, este de părere că România ar putea obţine 6-7 medalii la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice. Până acum, România a calificat 55 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Rio. Alin Petrache este convins că numărul acestora va crește. Câștigător al medaliei de aur la Londra, în 2012, Alin Moldoveanu a ratat calificarea directă pentru Rio, dar speră să primească un wildcard din partea organizatorilor. Gimnastica, luptele, judo-ul, tenisul, canotajul, boxul sau scrima nu și-au încheiat încă procesul de calificare. La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, la Londra, România a deplasat 105 sportivi și a cucerit 9 medalii.

 

HANDBAL.

Aflată la debutul în Liga Campionilor, CSM București (foto) face istorie. Echipa bucureșteană a reușit o performanţă de răsunet pentru handbalul românesc. Campioana României s-a calificat în Final Four-ul Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe Rostov Don și în returul din Rusia, scor 29-28. În tur, elevele lui Kim Rasmussen au învins cu 26-25, rezultat care le oferea rusoaicelor prima șansă la calificare. Cu toate acestea, CSM a dat recital în Rusia, unde a condus pe toată durata partidei. În urma acestei performanțe, CSM București se pregătește să înfrunte una dintre cele 3 mari forțe ale momentului din handbalul feminin european, Gyor, Buducnost sau Vardar.

 

GIMNASTICĂ

 

Loturile de gimnastică ale României au plecat la turneul preolimpic de la Rio, acolo unde speră să obțină in extremis calificarea la marele eveniment sportiv al verii. Doar primele 4 locuri asigură prezența la Jocurile Olimpice din acest an. „Este o misiune dificilă, noi nu am mai fost în situația asta și nici nu ne-am gândit vreodată să fim în situația asta. Este destul de dificil, dar mergem cu încredere”, a declarat Cătălina Ponor, care, la 28 de ani, este veterana lotului feminin de gimnastică. „Sperăm să venim în primele 4 echipe și să ne calificăm la Jocurile Olimpice cu echipa. Suntem foarte optimiști, ne-am pregătit foarte bine, să vedem la fața locului, să prindem o zi bună, să prezentăm exercițiile așa cum le-am pregătit aici, la București”, a declarat și Marian Drăgulescu, ajuns la 35 de ani.