La Căminul Cultural Brănești a avut loc, sâmbăta trecută, premierea câștigătorilor Concursului de pictură și desen ”Brănești, satul meu”, ediția 2023, parte a proiectului cultural-educativ ”Brănești-satul meu, leagănul copilăriei!”, inițiat de Asociația Culturală Brănești.

Articol apărut în jurnalul de ilfov nr. 683, ediția print

Scopul concursului îl reprezintă promovarea educației culturale și valorificarea potențialului creativ al elevilor din Brănești prin activităţi de creație plastică. La această ediție s-au înscris 42 de lucrări semnate de elevi de la școlile și liceele din comună.  Juriul a fost compus din Marin Dobre, artist plastic; prof. Marius-Ovidiu Sebe; prof. de arte plastice Georgeta Melnic, artist plastic și Alexandru Rădună și a deliberat având în vedere stimularea, încurajarea și atragerea elevilor și tinerilor către activități de creație plastică. S-a decis acordarea a 14 premii de participare; 6 mențiuni; 7 premii III; 9 premii II, 4 premiul I.

La festivitatea de sâmbătă, un moment special a fost prezentarea Centrului de Excelență Ilfov, filiala Brănești, disciplina arte vizuale, înființat recent și coordonat de prof. Georgeta Melnic. Și, prin urmare, la Casa de cultură au fost prezenți și copiii care fac parte din Centru, iar lucrările lor, prezentate publicului, au fost extrem de apreciate. Cristina Petre Ghiță, inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, i-a felicitat pe toți elevii participanți la concurs și și-a reafirmat sprijinul pentru susținerea filialei de la Brănești a Centrului de Excelență.

”Și tu poți susține un copil deosebit”

Un alt moment deosebit al evenimentului de la sfârșitul săptămânii trecute a fost prezentarea lucrărilor elevei Maria Băicoianu, clasa a IX-a la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sf. Filofteia” din Brănești, un talent nativ, abia descoperit de profesorii de desen, care face parte din campania ”Și tu poți susține un copil deosebit”, lansată de grupul ”Brănești online”, prin care se urmărește susținerea și încurajarea copiilor talentați din Brănești.

Spre finalul prezentărilor, prof. Marius-Ovidiu Sebe a făcut o scurtă trecere în revistă a pictorilor amatori din Brănești și a pictorilor români consacrați care au abordat în lucrările lor teme din Brănești. Cu această ocazie au fot expuse lucrări ale pictorului Marin Dobre și ale copiilor de la Centrul de Excelență.

Și, tot sâmbătă, nu au lipsit momentele artistice – susținute de elevul Daniel Bărăscu de la Liceul ”Cezar Nicolau” din Brănești, care a interpretat la pianină câteva piese celebre, iar Georgeta Bărăscu a încântat publicul cu melodii populare îndrăgite.

Premii meritate și aprecierea privitorilor

Ultima partea a evenimentului a cuprins decernarea premiilor.

Au obținut premiul I lucrările elevilor: Ioniță Daria Ștefania și Ioniță Nectaria, Liceul Teoretic ”Traian Lalescu”; Bercuci Alisa-Cristina, Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sf Filofteia”; premiul II au obținut elevii: Dan Maria; Udrea Eva Luiza; Zidaru Andra; Velișcu Denisa; Fabian Nicoleta; Mirea Alina Maria, Șc. Gim. Nr. 1 din Brănești; Chiru Matei și Secăreanu Georgiana de la Asociația Helios și Dragnea Timotei Andrei, Liceul Teoretic ”Traian Lalescu”; iar premiul III: Chiru Antonia, Secăreanu Alexandra Georgiana și Precupețu Alexia de la Asociația Helios și Ene Daria-Maria; Stoi­ciu Cosmina Elena; Vangu Larisa Maria; Păuleț Ioana Simona, Șc. Gim. Nr. 1 din Brănești.

Copiii Centrului de Excelență au primit și ei premii și diplome de apreciere pentru activitatea desfășurată în cadrul centrului.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală Brănești în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Ilfov, Școala Gimnazială Nr. 1 din localitate, Primăria și Consiliul Local Brănești și de grupul de promovare ”Brănești online”.