Comuna Corbeanca, vineri,  8 decembrie. Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, din satul Petrești, și-a deschis larg porțile pentru a găzdui un nou eveniment deosebit: Cercul pedagogic al profesorilor de religie, educație muzicală și educație plastică din județul Ilfov. Prin dragostea și amabilitatea părintelui paroh Constantin Ciortan, evenimentul care s-a desfășurat în așezământul socio-cultural al lăcașului de cult s-a transformat într-o  experiență de neuitat, unică  și feerică, perfectă pentru  a fi împărtășită în spiritul  sărbătorilor de iarnă. 

Cu un decor de iarnă ferme cător, Biserica Sfinții Arhangheli  Mihail și Gavriil, din comuna  Corbeanca, a oferit astfel, cadrul cel mai potrivit pentru manifestarea educațională. Lumini  strălucitoare și decorațiuni de  Crăciun au transformat lăcașul într-un tărâm de poveste, în care învățământul religios și ar ta au îmbrățișat cu mare bu curie spiritul sărbătorilor. Cer cul pedagogic a adus împreună profesori dedicați din domenii le religiei, educației muzicale și educației plastice, oferindu-le posibilitatea de a împărtăși experiențe și cunoștințe. Mai  exact, la așezământul bisericii s-au desfășurat ateliere și s-au purtat discuții care au des chis noi orizonturi în aborda rea educației, îmbogățind metodele și tehnicile folosite de  dascăli în școli. Evenimentul a  fost un bun prilej de sărbătoarea cunoașterii și a frumuseții acestor domenii care au capacitatea de a influența și transforma viețile oamenilor în di verse moduri. Tocmai de aceea, această experiență unică a rămas impregnată în inimile  participanților, semnificând nu doar o manifestare educativă, ci și o celebrare a magiei educației  și a artei, în lumina sărbătorilor de iarnă.
”În cadrul Cercului pedagogic, profesorii au participat la workshop-ul cu tema ”Realizarea proiectului educativ județean”. Sub îndrumarea domnului profesor Vasile Bogus, inspector Religie și Arte, și a profesorilor metodiști, au  avut loc prezentări, prelegeri și discuții pe diverse teme de in teres pentru profesorii și elevii  implicați în actul educativ. De  asemenea, elevii Liceului Teoretic ”Ioan Petruș”, din Otopeni,  îndrumați de doamnele profesoare Roxana Popescu și Alice Ghiorcilă, au realizat tablouri pe pânză cu tema ”Iarna la  români”, tablouri care au alcă tuit o frumoasă expoziție pre zentată în cadrul activității metodice. Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic de colinde tradiționale susținut de grupul de elevi ”Glasuri românești’’,  îndrumați de doamna Piroiu Larisa, profesoară de educație  muzicală în cadrul Liceului Teoretic ”Ioan Petruș”, din Otopeni”, ne-a spus părintele paroh Constantin Ciortan.
Damian, copilul minune a captivat,  din nou, inimile celor  prezenți 
Printre copiii care au cântat  și au încântat s-a aflat și Damian Ciortan, copilul minune care  a adus o contribuție deosebită la  atmosfera magică a evenimen tului. De altfel, Damian Ciortan,  micul artist cu un talent impresi onant la pian, a strălucit în fața  celor cărora le-a împărțit bucu rie și emoție prin muzică. Damian este elev în clasa a VI-a  la Colegiul Național de Muzică  ”George Enescu”, la clasa doam nei profesoare Mihaela Zamfirescu. Acesta a interpretat pie sele ”Iarna”, de Antoni Vivaldi și ”Studiu Romantic” op. 132, de Cecile Chaminade. La doar doi sprezece ani, Damian Ciortan are un palmares impresionant  de premii la concursuri naționale și internaționale de pian, printre  care: Premiul categoriei claselor  V-VIII și Premiul I de Excelență la Concursul Internațional ”Magia Colindelor” (decembrie  2023), Premiul I la Olimpiada de  Interpretare Instrumentală, cla sele III-VIII, etapa națională,  Zalău (5-7 aprilie 2023) și Pre miul I la Concursul Internațional Constanța International Piano Competition for Young Pianists  (noiembrie 2023). În lumea sonoră pe care a creat-o, călătoria condusă și de această dată de talentatul pianist a fost o experiență spirituală, artistică și emoțională care a transformat auditoriul într-un ocean de trăiri și sensibilități.