Primarul comunei Copăceni ne-a mărturisit că nu prea îi place să fie mediatizat în presă. Mai mult ca sigur, din modestie. Apoi, Copăceniul este o localitate cu buget mic, iar marile proiecte prind, cu greu, viață. Cu toate neajunsurile și în această așezare din sudul extrem al județului, viața merge mai departe, cu realizări, sau eșecuri.
Având la dispoziție un buget cam „subțire”, primarul Ionuț Marin încearcă să chibzuiască atent fiecare bănuț. Comuna, prin tradiție una de legumicultori, este curată și îngrijită. Monumentul din fața primăriei este plin de buchete de flori. Clădirea care adăpostește administrația comunei este frumos zugrăvită.
Sprijin pentru copiii comunei
Primarul este de părere că tânăra generație trebuie să fie sprijinită pentru a ajunge ca, în viitor, să contribuie la dezvoltarea comunei. „Prefer să sprijin un copil, care are întreg viitorul în față, decât un om cu vârstă înaintată”, spune Ionuț Marin. De aceea, anul acesta a acordat o atenție sporită renovării celor două corpuri de școală din comună. Și, pentru că echipa de handbal a școlii a câștigat Campionatul Județean, primarul s-a hotărât să dezvolte baza sportivă a localității. La școală a fost amenajat un teren de handbal, pentru ca echipa campioană să se poată antrena în condiții propice, dar și un teren de minifotbal cu dimensiuni de 30×50 de metri. Totodată, a fost amenajat și un teren de fotbal cu o suprafață de 9.900 de mp și dimensiuni de 90×110 metri. Un alt sprijin acordat tinerilor din comună este cel prin care se subvenționează cu 50% transportul elevilor din clasele IX-XII, care învață în București. Tot anul acesta, primăria a mai reușit să realizeze și construcția a 3 kilometri de trotuare.
Zilele Toamnei Ilfovene
Cu sprijinul CJ Ilfov și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Ilfov, Primăria Copăceni și Consiliul Local au organizat, în perioada 1-3 noiembrie, un festival numit ”Zilele Toamnei Ilfovene”. În prima zi, copăcenenii au putut asculta soliști ca Ioana Porumbescu, Ilie Măndoiu, Veronica Geamănu, Vasile Anghel sau Alin Nica. A doua zi, au putut viziona piesa de teatru „Five o’clock”, de I.L. Caragiale, în interpretarea trupei de teatru FINCKELBAUM. A urmat, apoi un concert de muzică ușoară în care cei prezenți i-au putut asculta pe Radu Ghencea, Niki Hindi, Carmen Popescu, Olga Bălan, trupa Bandidos și pe Ștefania și George Calofir. Ziua a treia, i-a avut ca invitați pe Vasile Bordeianu, Gigi Stoica, Elena Cuculici, Sava Răgățeanu, Elena Tofan, Lucian Cristian Molnar. Festivalul s-a încheiat cu recitalul formației Palace Band și a solistului acestei trupe, Sorin Bănulescu.