O nouă unitate de învățământ modernă pentru preșcolari

Un proiect extrem de important pentru administrație, menit să vină în sprijinul locuitorilor din Dragomirești-Vale, mai ales al celor tineri, a ajuns la final și a avut în vedere construirea unei creșe în vecinătatea grădiniței din comună. Lucrările s-au finalizat, se fac doar ultimele retușuri, iar creșa se pregătește să-și deschidă porțile la începutul lunii octombrie.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 618

Noua creşă din Dragomireşti Vale îşi va deschide porţile în scurt timp, unitatea de învățământ venind în spriinul părinților cu copii mici din comună, cu dotări moderne, care le vor oferi prichindeilor un spațiu extrem de plăcut și mai ales sigur, în care să își petreacă timpul cât timp părinții sunt la serviciu.

”Noua creșă din Drago­mirești-Vale, situată chiar în centru, pe Str. Castanilor nr. 16, așteaptă ultimele aprobări de funcționare din partea instituțiilor avizate. Finisajele interioare sunt aproape gata (mici detalii rămase) și spațiile sunt mobilate și utilate. Suntem pe ultima sută de metri!”, a anunțat primarul Gheorghe Socol.

Creșa are o suprafață desfășurată de 842 me­tri pătraţi, cu săli multi­funcționale și spații de activități comune, toate cu dotări noi, astfel încât să fie asigurate liniștea și confortul copiilor, dar și ale îngrijitorilor și educatorilor.

Noua creşă își va desfășura activitatea cu două grupe a câte 15 copii, iar programul de funcționare se va desfășura în intervalul orar 08.00 – 18.00, astfel încât părinții să se poată bucura de o libertate de mișcare mai mare.

„Nu a fost ușor, însă suntem aproape de final. Sincer să fiu, bucuria este și mai mare, pentru că acest final înseamnă un început nou, un nou proiect. Le luăm pe rând și le vom duce la bun sfârșit, astfel încât să facem din comuna noastră acel acasă de unde să nu vrem să plecăm niciodată!”, a mai menționat primarul comunei Dragomireşti Vale, Gheorghe Socol.

Înscrierea copiilor se face în funcție de domiciliul părinților

Dr. ing. Eugen Adrian Chisa, director al Liceului Tehnologic ”Vintilă Brătianu”, unitatea de învățământ cu personalitate juridică la care va fi arondată creșa, ­ne-a declarat că unitatea de învățământ preșcolar este în procedura de obținere din partea ARACIP a ultimelor aprobări astfel încât, Inspectoratul Școlar al Județului Ilfov să poată asigura personalul necesar.

După cum a precizat și prof. Alexandra Drăguț, directorul adjunct al liceului, dosarele din partea părinților sunt deja depuse, aceasta deoarece necesitatea construirii creșei a fost susținută de cererea mare din partea comunității. Vor avea prioritatea cetățenii din comună și în plus există un regulament de ordine interioară al liceului, în funcție de care sunt gestionate cererile de înscriere în unitățile de învățământ arondate. ”Părinții așteaptă cu nerăbdare deschiderea noii creșe, au văzut că se construiește clădirea și sunt dornici să își aducă copiii aici”, a mai spus prof. Alexandra Drăguț.

Reamintim că proiectul construirii creșei din Dragomirești-Vale a început în urmă cu trei ani, investiția fiind posibilă în baza unei finanțări în proporție de 80% de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL. De la bugetul local, participarea a fost de 20%, având în vedere creșterea prețurilor la materiale de construcție, ceea ce a dus la necesitatea ca bugetul local să suporte recalculările.