Din nou, ”zi de curățenie națională”

@ Mai multe localități ilfovene s-au alăturat campaniei de ecologizare a ”Let‘s Do It, România!”

”Let‘s Do It, România!” a organizat, sâmbăta trecută, o nouă zi de ”curăţenie naţională”, în peste 30 de judeţe din țară, la acțiunile de ecologizare participând, în Ilfov, voluntari din mai multe localități. ”Este o bucurie să ne reîntâlnim cu voluntarii, cu ocazia ”Zilei de Curăţenie Naţională” şi să sărbătorim alături de 190 de ţări din lume puterea lui ”împreună”. Ne dorim cu toţii să trăim într-o ţară mai curată, cu ape, munţi, plaje şi câmpii fără deşeuri şi le mulţumim tuturor celor care cred în noi şi în misiunea noastră”, a declarat cofondatorul ”Let‘s Do It, România!”, Anamaria Hâncu.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov , ediția print nr. 618

În județul Ilfov, în ”Ziua Națională a Cu­rățeniei”, au ieșit la strâns deșeuri cetățeni din localitățile Afumați, Buftea, Cernica, Chitila, Clinceni, Dascălu, Dărăști, Dragomirești, Jilava, Măgurele, Mogoșoaia, Nuci, Snagov, Ștefăneștii de Jos și Voluntari.

Prefectul județului Ilfov, Simona Neculae a răspuns ”prezent” invitației primarul Mircea Gheorghiță, și a participat alături de vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Ștefan Rădulescu, la acțiunea de curățenie, pregătită de cei din Ștefăneștii de Jos. Oficialul a mulțumit tuturor celor care au dat o mână de ajutor pentru ca județul Ilfov să fie unul mai curat și a menționat că în localitățile ilfovene au mai avut loc acțiuni de ecologizare, de educație ecologică și conștientizare a tematicilor legate de protejarea mediului, la care au participat, de-a lungul timpului, zeci de reprezentanți ai instituțiilor publice și ai autorităților publice locale, elevi și profesori din școlile ilfovene. ”Sperăm că implicarea tuturor factorilor responsabili și a voluntarilor în astfel de acțiuni desfășurate la nivelul județului Ilfov va conduce la o schimbare în comportamentul nostru și ne va determina să fim mai responsabili față de mediul înconjurător și față de viitorul copiilor prezenți, de altfel, la aceste acțiuni, cărora le adresăm felicitări pentru implicare!”, a mai subliniat prefectul.

Domeniul public nu este coș de gunoi!

Tunari: ”Cu ajutorul angajaților Societății de salubrizare Tunari și angajații Primăriei am reușit să curățăm zona canalului ANIF, canalul Balta Pasărea și zonele mărginașe ale localității nostre. Acest proces nu se termină aici! Facem în continuare eforturi să menținem localitatea curată și sperăm ca și cei certați cu curățenia să aprecieze și să înțeleagă că domeniul public nu este coș de gunoi!”, a spus primarul comunei Tunari, Cristian Niculae.

Cornetu: Adunarea voluntarilor a avut loc la ora 9.00, în parcul din fața Primăriei. Aici, cei care urmau să colecteze deșeurile abandonate pe raza comunei, în cadrul acțiunii de ecologizare, preconizată să dureze până la ora 14.00, au primit mănuși și saci de plastic.

Ștefaneștii de Jos: Pentru curățenie în comună, au răspuns apelului făcut de către primar angajații instituției și ai unor operatori privați, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1, cadrele didactice și enoriașii parohiilor din localitate. ”O dovadă de responsabilitate față de comunitatea noastră!”, a comentat edilul, în apelul făcut către localnici, pentru a veni la acțiune, în număr cât mai mare.

Chitila: ”Deschiderea punctului de înregistrare a voluntarilor  – de la ora 09.00, în parcarea Stadionului Chitila, pe 17 septembrie 2022. Vom face curățenie în toată țara, într-o singură zi! Fiecare pas mic ne duce spre un mediu curat pentru generațiile ce vin. Alătură-te Zilei Naționale de Curățenie, în cea mai mare acțiune de curățenie!”, au anunțat reprezentanții Primăriei Chitila.

Snagov: ”În zona Pădure Parc Snagov a avut loc acțiunea de colectare selectivă a diferitelor tipuri de deșeuri. Alături de reprezentanții Primăriei Snagov și cei ai Consiliului Local au fost prezenți și reprezentați ai Ocolului Silvic Snagov și tineri voluntari, care au înțeles că schimbarea începe cu ei, că mediul înconjurător trebuie protejat pentru noi și pentru generațiile viitoare”, a spus, la rândul său, primarul Mihai Anghel.

Mogoșoaia: ”Acțiunea organizată de Let‘s Do It, România și Primăria Mogoșoaia a fost un succes! Mulțumim voluntarilor de la TNL Ilfov și celor din comună pentru sprijinul acordat. Împreună putem păstra Mogoșoaia curată și verde! Depinde doar de noi să lăsăm o comună frumoasă și generațiilor viitoare!”, au transmis reprezentanții autorității locale.

Tinerii liberali ilfoveni au spus și ei ”Let’s Do It, România!”

Organizațiile liberale ilfovene ale tinerilor din Bragadiru, Mogoșoaia, Măgurele, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Jilava, Afumați și Dascălu au anunțat că s-au alăturat acțiunilor de ecologizare organizate în comunitățile din care fac parte. ”Ziua Națională a Curățeniei a fost sărbătorită într-un mod inedit de TNL Ilfov, printr-o amplă mișcare socială avându-i ca parteneri pe unii dintre cei mai mari susținători ai mediului din țara noastră, Asociația Let’s Do It, România! Am dovedit că se poate și de această dată, iar TNL Ilfov este o resursă extraordinară de energie și determinare; echipa tinerilor liberali ilfoveni este mereu conectată la problemele reale și este parte din proiectele și soluțiile dedicate unui mediu curat, sănătos și, implicit, mai bun pentru ei și pentru viitor”, au declarat reprezentanții organizației.