Îmbrăcată în flori superbe, pline de parfum divin și împodobită cu icoane prețioase, biserica închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Ștefăneștii de Jos și-a sărbătorit ocrotitorii, și odată cu ei, toate cetele îngerești. Cu sprijinul Primăriei Ștefăneștii de Jos și al Consiliului Local, comunitatea creștină de aici a avut parte de două zile cu adevărat speciale, în care rugăciunile și cântecele bisericești s-au împletit armonios cu vorbele pline de duh ale preoților slujitori. 

Un sobor de preoți condus de Părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord a deschis seria evenimentelor dedicate praznicului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, de la Ștefăneștii de Jos, cu o slujbă de o înaltă frumusețe duhovnicească, săvârșită în seara zilei de 7 noiembrie. Credincioși de toate vârstele, în frunte cu primarul Mircea Gheorghiță, consilieri locali și alți oficiali au umplut biserica de rugăciuni și de frumos. După o Vecernie solemnă, părintele paroh, înconjurat de fiii duhovnicești ai bisericii, i-au pregătit părintelui cu nume de înger, Mihai, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, o frumoasă surpriză, cu prilejul onomasticii. Aceștia l-au însoțit cu cântări, rugăciuni și mulțumiri pe părintele care le-a fost sprijin de-a lungul anilor ori de câte ori a fost nevoie, a pus suflet, a trăit odată cu ei și bucuriile și necazurile, fiind un slujitor al Domnului deosebit, cu dragoste de oameni, răbdare și dăruire. În semn de mulțumire și prețuire, părintele paroh i-a dăruit, părintelui sărbătorit, din partea comunității creștine de aici, un superb buchet de flori, semn al dragostei pe care numai îngerii cu puterea lor o pot dărui celor ce-i cheamă în rugăciuni.
Pe lângă bucuria minunată de a se afla, din nou, în sânul comunității creștine de la Ștefănești, Părintele Protopop a primit cu emoție și sfințenie mulțumirile și urările de bine, transmițând la rândul său, credincioșilor, un gând frumos și un cuvânt de învățătură de folos sufletesc. „Domnule primar, domnule viceprimar, iubiți credincioși și credincioase, cu mare bucurie suntem prezenți astăzi, cu prilejul hramului bisericii dvs., în acest sfânt locaș, în această localitate ocrotită de îngerii lui Dumnezeu. Îngerii sunt duhurile lui Dumnezeu create înainte de a crea lumea văzută, înainte de a face Pământul, Dumnezeu a creat Cerul, îngerii care, după cum știm cu toții, sunt de două feluri, unii buni, unii răi. Cei buni sunt cei care au rămas în lumina jihadului lui Dumnezeu, iar cei răi sunt cei ce au căzut din ascultarea lui Dumnezeu. Există permanent un război nevăzut, și în viețile noastre, în sufletele noastre pentru că ei se luptă ca să ne cucerească sufletele. Îngerii sunt trimișii lui Dumnezeu ca să ne călăuzească pe noi, pe drumul spre mântuire. Noi, permanent avem ajutorul lui Dumnezeu și îngerii cu noi și drumul nostru, iubiți credincioși. Este așa cum rânduiește Bunul Dumnezeu. Să știți că, niciun fir de păr de pe capetele noastre nu se mișcă fără ca Dumnezeu să știe lucrul acesta. Și zilele noastre sunt numărate înaintea lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu este Cel care le rânduiește în viața noastră pe toate. Îngerii cei buni pe care ni i-a lăsat Dumnezeu se vor lupta pentru noi și-I vor arăta lui Dumnezeu faptele noastre bune, iar îngerii răi, pe cele rele le vor arăta înaintea lui Dumnezeu și ele vor cântări la judecată. Ce este scris în cartea vieții, aceea se va întâmpla. Să nu-i supărăm pe îngeri, să-i avem ocrotitori și păzitori în toate zilele vieții noastre, spre slava lui Dumnezeu și a noastră mântuire”, a spus Părintele Protopop, Cristian Burcea.
La mulți și binecuvântați ani! 
La rândul său, părintele paroh Mihai Postelnicu a adus alese mulțumiri Părintelui Protopop, autorităților locale și enoriașilor la acest mare praznic. „Vreau să vă mulțumesc atât în numele meu, cât și în numele enoriașilor parohiei noastre, pentru că ați venit în mijlocul nostru! Fie ca Bunul Dumnezeu să vă răsplătească osteneala și să vă dăruiască sănătate și binecuvântări duhovnicești! Vă mulțumesc domnule primar Mircea Gheorghiță, mulțumesc, de asemenea, consilierilor locali care ne-au ajutat să facem din acest hram o sărbătoare deosebită! Fie ca Bunul Dumnezeu să primească rugăciunile noastre și să ne dăruiască tuturor mântuire, pentru că aceasta se obține cel mai greu”, a spus părintele Mihai Postelnicu, parohul Parohiei Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, din Ștefăneștii de Jos. Recunoscut pentru dragostea sa față de biserică, de neam, de cultură și de tradițiile care transmit valori, primarul Mircea Gheorghiță a ținut să adreseze, prin intermediul nostru, al echipei Jurnalului de Ilfov, un mesaj de suflet localnicilor comunei pe care o administrează.
„Aceste două zile, 7 și 8 noiembrie, sunt deosebit de importante pentru comuna noastră, pentru că ne sărbătorim protectorii spirituali fără de care nu am putea realiza nimic în viață. Sunt două zile în care pacea, dragostea și seninătatea se unesc în numele Domnului nostru Iisus Hristos pentru a ne ajuta să sporim în credință, înțelepciune și nădejde. Ne-am bucurat din plin de frumusețea slujbei din această seară, slujbă care ne-a deschis inimile spre iubire, credință și speranță. Vă doresc ca marea sărbătoare care ­ne-a bucurat inimile astăzi, să vă aducă sănătate, nădejde, pace și liniște sufletească, oricât de grele ar fi vremurile pe care le trăim cu toții! Îi mulțumim din suflet Părintelui Protopop Cristian Burcea că ­ne-a onorat cu această slujbă înălțătoare, în care ne-am împărtășit cu toții de Duh Sfânt. Îl felicităm pe părinte, îi adresăm numai doriri de bine și-i transmitem că-l așteptăm cu drag oricând în mijlocul nostru”, ne-a spus primarul Mircea Gheorghiță. Echipa Jurnalului de Ilfov s-a alăturat celor care i-au adresat gânduri alese Părintelui Protopop. La mulți ani, Părinte! Primiți din partea noastră alese urări de sănătate și spor duhovnicesc. Să ne binecuvântați cu blândețea și harul dvs., ani mulți de aici înainte! La ceas de mare sărbătoare creștină, le adresăm aceleași gânduri alese și localnicilor din Ștefănești.