În vinerea în care se împlineau 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, un spic de zăpadă pudrase străzile și casele din Măgurele, care semăna cu un oraș din turtă dulce. Spre Facultatea de Fizică se îndreptau, în larmă voioasă, o mulțime de copii cu obrajii îmbujorați, însoțiți de părinți. Acolo, în aula facultății, urma să se desfășoare un eveniment mult așteptat și îndelung pregătit de elevii Liceului „Horia Hulubei”: serbarea dedicată Unirii de la 1859.

Aula Facultății de Fizică părea neîncăpătoare, deși spațiul este unul foarte generos. Protagoniștii serbării ardeau de nerăbdare să ajungă mai repede pe scenă, pentru a-și demonstra talentul și măiestria. Spectacolul a fost deschis de Octav Sofronea, elev în clasa a XII-a D, care le-a vorbit celor prezenți despre importanța Unirii Principatelor. Au urmat prichindeii clasei a I-a B, pregătiți de în­văță­toa­rea lor, Cristiana Pisică, care ne-au încântat cu candoarea cu care au interpretat dansuri și cântece populare. Nici colegii lor mai „vârstnici” din clasa a II-a A, îndrumați de Veronica Oprea, nu s-au lăsat mai prejos și au dansat la fel de frumos pe melodii populare românești. Apoi, Delia Constantin, îmbrăcată într-un minunat costum ­popular, a interpretat o melodie din folclorul nostru.

Momentul următor a fost interpretat, cu mult talent, de elevii din clasa a III-a B. Este vorba de celebra anecdotă povestită de Ion Creangă, „Moș Ion Roată și Unirea”. Spectacolul a continuat cu dansuri populare, interpretate de elevii clasei a III-a A, îndrumați de Doina Chirea, cu poezia „Ruga”, recitată de Alexandru Brotea, din clasa a III-a A, montajul literar „Unire-n cuget și-n simțiri”, al elevilor învă­ță­toarei Eli­sabeta Andrei, din clasa a IV-a A, urmați de grupul vocal al clasei a III-a C, pregătit de Carmen Ruse.

Cu ropote de aplauze și strigăte de admirație a fost întâmpinată demon­strația de kata realizată de elevii clubului de karate din localitate, an­trenați de sensei Stan Mândroasa, care se pot lăuda cu un campion european și național. La fel de apreciate au fost și elevele Isra El Mokdad, Hana și Denisa Dumitru, care au interpretat câteva melodii populare, dar și Andreea Hedeș și Irina Câmpineanu, din clasa a VI-a D coordonate de Liliana Mitria, care au dat viață scenetei „O alt­fel de istorie”. Ansamblul de dansuri populare al elevilor din clasa a VI-a A, pregătit de Lenuța Mihai, a demonstrat, în ciuda vârstei fragede a componenților, multă măiestrie și talent. O voce caldă, armonioasă a demonstrat că are și Ioana Fasola, elevă din clasa a XI-a A, care a interpretat câteva cântece populare și care a ridicat sala în picioare. Spectacolul a fost încheiat de corul Liceului „Horia Hulubei”, sub bagheta profesoarei Teodora Știrbu.

„Această manifestare, la care participă elevi din toate clasele, a devenit o tradiție pentru liceul nostru. Demonstrația de karate nu a fost întâmplătoare. Noi ne mândrim cu campioni. Și pentru că tot veni vorba despre campioni, vreau să subliniez faptul că elevii noștri sunt talentați nu numai la activitățile culturale, dar au participat și la fazele naționale ale olimpiadelor de limba de română, matematică, istorie, geografie, unde au obținut și premii speciale”, ne-a spus Carmencita Roaită, directorul adjunct al Liceului „Horia Hulubei”.