Plouă cu medalii pentru România, la competițiile internaționale. Elevii noștri au obținut încă șase medalii la Olimpiada Internațională de Astronomie care s-a desfășurat la Kîrghizstan, în perioada 12-21 octombrie.  

Elevii români au strălucit din nou. Din cei 80 de concurenți, proveniți din 16 țări, care au participat la ediţia a XIX-a a Olimpiadei Internaţionale de As­tronomie, ”micii astronomi” ai României au obţinut şase medalii. Ei au cucerit o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz. Medalia de aur a fost câștigată de Tudor Costel Creţu, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică, din Bucureşti. Elevii Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu“, din Brăila) şi Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică, din Bucureşti), au intrat în posesia medaliei de argint. De altfel, Andrei Răduc a fost laureat cu argint şi la ediţia precedentă. Medaliile de bronz au fost obținute de elevii Mălina Roşca (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan“, din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş“, din Piatra Neamţ) şi Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică, din Bucureşti). Andra Gabriela Jitaru a primit şi premiul special pentru cea mai bună probă observaţio­nală.

Lotul olimpic român a fost coordonat de profesorii Anca Marian, de la Colegiul Naţional „I.M. Clain“, din Blaj şi Dan Oniciuc, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş“, din Piatra Neamţ.