Calitatea serviciului de transport în comun este o problemă de care se plânge marea majoritate a locuitorilor orașului Pantelimon. Microbuzele insalubre care efectu-ează în prezent cursele spre și dinspre București reprezintă nu doar un stres insuportabil pentru călători, ci și un real pericol pentru sănătatea și integritatea fizică a acestora.
Dacă adăugăm faptul că tarifele sunt stabilite după bunul plac al firmei de Maxi-Taxi înțelegem frustrarea cetățenilor ale căror nevoi au fost complet ignorate de autoritățile locale, alese tocmai pentru a se îngriji de calitatea vieții din orașul Pantelimon. Interesele primarului Marian Ivan nu sunt străine de matrapazlâcurile firmei care face transportul de călători. Din această cauză nici nu au fost demarate negocierile de către actualul Consiliu Local pentru reintroducerea RATB-ului, companie care prestează servicii de calitate la prețuri mult mai mici.
Pe lângă toate acestea, de parcă n-ar fi fost suficiente atâtea inconveniente, capacitatea de transport în comun asigurat de societatea Nikarom, prin liniile de Maxi-Taxi 146 și 547, se situează la jumătate din numărul total al cererii. Astfel, imaginea calvarului cetățenilor este completată de întârzierile la serviciu, iar la întoarcerea spre casele lor oamenii trebuie să aștepte 2-3 ore până când să se poată înghesui într-un microbuz. Și toate acestea sub privirile indiferente ale actualului primar.
Rezolvări rapide,marca Piha
Pentru George Piha, viitorul primar al orașului Pantelimon și președintele filialei locale a Partidului Poporului – Dan Diaconescu, problemele concetățenilor săi repre-zintă o prioritate de primă urgență. Promisiunile sale nu sunt doar vorbe goale aruncate în vânt, așa cum procedează ceilalți contracandidați. Dovada o reprezintă de-mersurile făcute pentru reînființarea liniei de autobuze RATB 404, Granitul – Oraș Pantelimon. Prin implicarea exemplară a domnului Piha, a insistențelor și a eforturilor depuse de echipa sa de consilieri, ziua în care autobuzele liniei 404 RATB vor face legătura între Orașul Pantelimon și București este tot mai apropiată.
Urmare a cererii făcute de domnul George Piha, Autoritatea Metropolitană de Transport București, prin cea mai autorizată voce, respectiv a Directorului General, Adrian Criț, răpunde pozitiv și promite reluarea traseului Pantelimon – București după semnarea contractului între RATB și Consiliul Local al Orașului Pantelimon. Aceasta este dovada că dacă există voință pot fi obținute rapid rezolvări ale unor probleme care trenează de ani de zile. Prin comparație, dezinteresul manifestat de actuala gașcă aflată atât în Primărie cât și în Consiliu nu face decât să demonstreze reaua credință și rapacitatea unor funcționari dornici de înavuțire rapidă. Acum că există deschidere din partea Autorității Metropolitane de Transport, în urma eforturilor depuse de George Piha, Consiliul Local ar trebui să înceapă demersurile legale.