Primarul Niculae Raul Gabriel a obținut finanțare pentru noi investiții în educație

Primarul Niculae Raul Gabriel continuă investițiile în sistemul de învățământ, dovedind încă o dată preocuparea sa permanentă pentru ca toții copiii comunei Găneasa să aibă acces la educație de calitate, confort și siguranță.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 645

După ce anul trecut, copiii din Șindriliţa au început școala într-o unitate de învățământ nouă și modernă, a venit și rândul altor unități de învățământ ale comunei să intre într-un amplu proces de modernizare.

Este vorba despre două dintre cele mai importante proiecte inițiate și realizate de edilul comunei Găneasa. Mai exact, primarul a anunțat că Școala Nr. 2 Piteasca și Grădinița Nr. 1 Găneasa vor fi reabilitate de la zero.

Proiectele de reabilitare și modernizare ale celor două unități de învățământ fac parte din “Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice”, valoarea acestora fiind de 5.490.805,14 lei cu TVA.

Primarul Niculae Raul Gabriel a anunțat că pe 17 martie 2023 s-a votat în Consiliul Local “Aprobarea cheltuielilor aferente Proiectului, ce se prevăd în bugetul local pentru perioada de realizare a investiției în cazul obținerii finanțării prin Administrația Fondului pentru Mediu”, proiect propus în din octombrie 2021.

Astfel, Administrația Fondului de Mediu acordă Primăriei comunei Găneasa o finanțare nerambursabilă, în sumă de 4.605.290,12 lei, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, pentru realizarea proiectului ”Creșterea eficienție energetice și gestionarea inteligentă a energiei Școala Gimanzială Nr. 2 Piteasca și Grădinița Nr. 1, comuna Găneasa”.

Modernizarea va scădea costurile de întreținere

Potrivit edilului, in­vesti­țiile au în vedere reabilitarea completă a clădirilor, iar eficientizarea energetică înseamnă că pe lângă confortul evident și siguranța sporită vor scădea și costurile de întreținere, datorită sistemelor moderne care vor fi montate, precum pompe de căldură, panouri fotovoltaice, ferestre noi, instalații electrice, izolații termice etc.

”În același timp, și noi vom veni în acest proiect cu un surplus de investiții din partea primăriei. Întrucât proiectul prevede reabilitarea și modernizarea clădirilor, primăria va moderniza zona exterioară, adică curtea și împrejmuirea”, a mai precizat primarul Niculae Raul Gabriel.