Pentru localnicii din comuna Grădiștea, lunea Rusaliilor a fost prilej de dublă bucurie. Cu mic cu mare, înainte de petrecerea organizată de Primărie și Consiliul Local pentru a marca Ziua Localității, sătenii s-au reunit în rugăciune la praznicul bisericii închinate Preasfintei Treimi. Printre cei ce s-au împărtășit cu bucuria marelui praznic s-a aflat și primarul Mihail Toma, recunoscut pentru respectul față de preceptele religioase.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 456, ediția print

Ca de fiecare dată, părintele paroh Iulian Izak și-a întâmpinat rugătorii în biserica îmbrăcată în veșminte de sărbătoare și cu numeroase surprize duhovnicești. Slujba, de o înaltă frumusețe duhovnicească, a mângâiat sufletele și a ridicat inimile credincioșilor Sus, Sus de tot, umplându-le cu speranță, pace și bucurie. „Am o mare bucurie în suflet pentru faptul că întotdeauna ziua comunei noastre începe printr-o Sfântă Liturghie, prin rugăciunile către Dumnezeu. Să ne amintim că strămoșii noștri aveau un cuvânt: tot începutul să-l facem cu Dumnezeu! În toate să-L punem pe Dumnezeu înainte! Și e bine că venim aici și ne rugăm mai întâi, și abia apoi ne bucurăm de programul artistic dedicat zilei festive. Cu acest prilej, ne rugăm pentru tot ceea ce ne-a dăruit Dumnezeu în anul care a trecut și pentru sănătatea, pacea și pâinea de pe masă pentru zilele care vor urma în acest an. Le mulțumim tuturor părinților care ­ne-au sfințit astăzi prin rugăciunile lor sfințitoare! Îi mulțumim domnului primar care, și anul acesta, ca în fiecare an, s-a aflat în mijlocul nostru în ziua hramului și ne-a oferit pachete cu alimente pentru toți credincioșii! Le mulțumim și credincioșilor care ne-au ajutat, după putințe, pentru a avea o zi cu adevărat specială”, a spus părintele paroh Iulian Izak. După tradiția bisericească, hramul de la Grădiștea s-a încheiat cu slujba specială săvârșită de preoți pentru odihna sufletelor ctitorilor și ale preoților care au slujit la această biserică.

„Eu sper ca această sărbătoare de hram să dăinuie pentru totdeauna în comunitatea noastră. Totul a început în urmă cu 13-14 ani, când părintele Constantin Păun, fost Protopop al Protopopiatului Ilfov Nord, mi-a cerut ajutorul pentru a face din această zi, una cu totul specială pentru biserica și comunitatea noastră creștină. Ușor-ușor, am ajuns să facem din sărbătoarea Sfintei Treimi un praznic cu adevărat Împărătesc. Din anul 2013, odată cu hramul lăcașului de cult, organizăm și Ziua Localității, Preasfânta Treime fiind și ocrotitoarea întregii comune. Pentru mine este o mare bucurie să văd că sătenii noștri vin la biserică în număr tot mai mare. Asta arată că au credință și dragoste față de Dumnezeu, lucru care ne ajută să ne dezvoltăm ca localitate și să dăinuim peste generații. Credința ne sfințește sufletul și ne transfigurează cultura”, a spus primarul Mihail Toma. De ­altfel, spusele edilului care fac referire la puterea credinței, au fost confirmate și de părintele Păun, într-un mod cu totul aparte, care ne arată clar că bunătatea este sufletul lui Dumnezeu pe pământ și trăind în și pentru ea devenim ființe luminoase din care nu poate să izvorască decât bucurie. „Fericit este cel ce împlinește poruncile lui Dumnezeu și trăiește în credință și în fapte bune! Căci Dumnezeu împodobește firea omenească, la început prin cuvânt, pentru că El făgăduiește, Mântuitorul Iisus Hristos împlinește, iar Duhul Sfânt desăvârșește”, a spus părintele Constantin Păun, la praznicul bisericii închinate Preasfintei Treimi, din Grădiștea.