Procurorii DNA par a nu se mulţumi doar cu acuzarea de spălare de bani adresată lui Ioan Niculae, pentru finanţarea campaniei în cursa pentru prezidenţiale a lui Mircea Geoană din 2009 şi au coborât ceva mai adânc în istorie. Au ajuns la unul dintre greii PSD, Viorel Hrebenciuc, care a dat şi el cu subsemnatul la DNA, bănuit că a scos bani negri pentru campania din 2004 a lui Bombonel.

Vlad Rotaru

Ancheta deschisă de procurorii DNA pentru modul în care a fost finanţată campa­nia electorală a lui Adrian Năstase pentru alegerile prezidenţiale din 2004, s-a răsfrânt şi asupra liderului PSD din Bacău, Viorel Hrebenciuc. Considerat într-o vreme eminenţa cenuşie a PSD, Hrebe le-a dat peste nas procurorilor, susţinând că el nu a făcut altceva decât să împartă materialele venite de la centru în campania pen­tru locale, că nu ar fi fost implicat în cea pentru prezidenţiale, şi că nu ar
fi făcut parte din staff-ul de campanie a lui Adrian Năstase.

În acelaşi dosar a fost audiat ca martor şi fostul prefect de Bacău Cătălin Mardare, în pre­zent senator. Acelaşi Hrebenciuc apare însă şi în dosarul în care este cercetat şi Ioan Niculae, patronul Interagro. Conform procurorilor DNA, Hrebe ar fi fost omul de legătură între Niculae şi INSOMAR, institutul de sondare a opiniei pu­blice către care s-au pompat bani folosiţi de fapt în campania lui Geoană în 2009.

Pe lângă Hrebenciuc, în acest al doilea dosar mai apare şi liderul PSD din Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Se vede clar că dosarul Romgaz a fost doar partea vizibilă a ­unui aisberg ce ar putea scufunda PSD-ul.