@ Administrația locală și județeană au intervenit de urgență pentru sprijinirea a patru familii ale căror gospodării au fost mistuite de foc, în a doua zi de Paște

În comuna Vidra, patru gospodării au fost mistuite de foc, în a doua zi de Paște, iar administrația locală și Consiliului Județean Ilfov au reacționat rapid și, în doar câteva ore de la producerea dezastrului, au asigurat pentru familiile rămase fără locuințe spații temporare de cazare.

Nenorocirea s-a abătut pe Str. Institutului din comuna Vidra, unde, în casa de la nr. 8 a doamnei Barbu Magdalena s-au aprins flăcări mari, cel mai probabil de la o cande­lă rămasă nesupravegheată într-un loc nepotrivit. Focul a cuprins rapid și gospodăriile din dreapta și stânga, fiind distruse aproape complet casele de la nr. 10 (unde doi copii ai Clau­diei Stănică dormeau liniștiți, fiind treziți din somn și salvați de pompieri), de la nr. 6 (soții Toma) și de la nr. 4 (mamă și fiică – Hasan Elena și Jilăveanu Angelica). Doar o minune a făcut să nu se înregistreze și victime omenești, în condițiile în care, toate gospodăriile erau locuite la momentul producerii dezastrului.
Patru familii, deja greu încercate de alte necazuri și suferințe medicale, au rămas fără bunuri, fără acte, fără agoniseala de zi cu zi – unele dintre ele cu suferința pierderii animalelor de companie afla­te în interior, care nu au putut să fie salvate. Dar, au primit o rază de speranță atunci când autoritățile au promis ajutor de urgență și s-au implicat imediat în rezolvarea situației. Zis și făcut a fost, pentru că, mobilizându-se exemplar, primarul comunei Vidra, Ma­rian Tudor, a intervenit rapid cu cei de la salubrizare, pentru curățarea zonei și punerea în siguranță a pereților care au rezistat focului, dar a sprijinit și financiar, în nume propriu, iar președintele Hubert Thuma, prin Consiliul Județean Ilfov, a pus la dispoziția sinistraților patru modulare, pentru a locui temporar. Acestea au fost deja amplasate în vecinătatea case­lor arse, sunt dotate cu mobilier de strictă necesitate, cu toale­te, dușuri, sunt racordate la alimentarea cu apă și la rețelele de canalizare și electrică. Comunitatea din Vidra s-a mobilizat și ea, de asemenea, și în această perioadă se strâng donații pentru a ajuta cu ce se poate pe cei rămași fără gospodării. Parte dintre materialele de construcție necesare refacerii gospodăriilor s-a adunat deja, anchetele sociale se realizează de către angajații Direcției de Asistență Socială Vidra, Primăria se ocupă cu furnizarea hranei și a apei, asigurarea necesarului urgent pentru igienă și, în conti­nuare, orice donație – mai ales din partea agenților econo­mici din zona construcțiilor – este binevenită.
Apel la solidaritate și ajutor!
”Comunitatea din Vidra se mobilizează în încercarea de a aduna donaţii pentru aceste familii ale căror case au fost distruse de flăcări, luni seară. Un mare necaz a căzut asupra acestor oameni și suntem datori să ajutăm cât de mult putem. Am făcut-o deja personal și instituțional. Munca de-o viață a acestor oameni s-a dus în câteva clipe, după un moment de neatenție în care, din cauza unei lumânări, o casă a fost cuprinsă de flăcări, iar focul s-a extins și la alte trei. Putem să facem toți o faptă bună și să ajutăm aceste familii care se află în acestă cumpănă a vieții pe care niciunul dintre noi nu am vrea să o parcurgem. Primăria Vidra îi va susține! Cei care avem posibilitatea am putea face un mic efort și să sprijinim financiar pentru refacerea acestor gospodării”, ne-a spus primarul Marian Tudor, care nu a rămas indiferent în fața acestei nenorociri.
Detalii despre modul în care se poate dona și despre ce materiale de construcție este nevoie se pot obține de la nr. de telefon 0744.321.648.