@ ”Ilfov are o echipă puternică”: Ștefan Rădulescu (PNL) se află la cel de-al doilea madat, iar Alexandru Văsii (PSD) ocupă, în premieră, această funcție

În cadrul ședinței ordinare, convocate la sediul Consiliului Județean Ilfov, în data de 19 februarie, au fost aleși cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Ilfov, declarat legal constituit de către Prefectura Ilfov, pe 30 octombrie 2024. În mandatul 2024-2028, cele două funcții vor fi ocupate de liberalul Ștefan Rădulescu (aflat, astfel, la cel de-al doilea mandat de vicepreședinte al CJ Ilfov) și de social-democratul Alexandru Văsii.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 742, ediția print

Cei doi vicepreședinți au fost aleși prin vot secret, cu majoritate absolută. Pe durata exercitării mandatului, vicepreședinții consi­liului județean își păstrează statutul de consilieri județeni fără a beneficia de indemnizația aferentă acestui statut, fiindu-le aplicabile incompatibilitățile spe­cifice funcției de vice­președinte de consiliu județean, prevăzute de cartea I, titlul IV din Legea 161/2003, cu modificările și completările ulterioare.

”Ilfov are o echipă puternică. Comunicăm, găsim soluții, discutăm problemele, venim cu idei și construim proiecte cu și pentru cetățenii din județ. Le doresc succes celor doi vicepreședinți aleși! Sunt convins că, împreună, vom avea o colaborare eficientă în folosul cetățenilor”, a declarat președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.  ”Prin votul colegilor consilieri județeni, am fost reales în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov, cu sprijinul președintelui Hubert Thuma. Le mulțumesc tuturor pentru votul de încredere! Vom continua să lucrăm cu multă responsabilitate pentru implementarea cu succes a proiectelor de investiții și a programelor de dezvoltare a județului. Vom fi și în acest mandat o echipă puternică, unită, cu obiectivul principal acela de a crește calitatea vieții ilfovenilor”, a precizat Ștefan Rădulescu, vicepreședinte CJ Ilfov.

În cadrul aceleiași ședințe de consiliu au mai fost votați consilierii județeni care vor face parte, în mandatul 2024-2028, din consiliile de administrație (de exemplu – al Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Ilfov, Casei de Asigurări de Sănătate a județului Ilfov, Casei Corpului Didactic Ilfov, Spitalului de Psihiatrie ”Eftimie Diamandescu” Bălăceanca, Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Buftea, Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov, al unității de învățământ special – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Periș etc) și conducerile instituțiilor județene în care Consiliul Județean are reprezentanți.

Ordine de zi lungă, zi productivă

”Am avut o ședință de consiliu lungă, dar productivă”, a mai precizat Hubert Thuma. Mai exact, 78 de proiecte de hotărâre au fost supuse votului consilierilor județeni. Dintre acestea, cele mai importante au vizat, de exemplu, transferul dreptului de proprietate cu titlu gratuit pentru microbuzele electrice școlare cumpărate recent prin PNRR, 33 de bucăți, către 31 de primării – Afumați, Balotești, Berceni, Bradagiru, Brănești, Buftea, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Corbeanca, Cornetu, Copăceni, Dobroești, Domnești, 1 Decembrie, Găneasa, Grădiștea, Glina, Gruiu, Jilava, Măgurele, Nuci, Pantelimon, Periș, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Tunari, Vidra, Voluntari.

În continuare, s-a aprobat proiectul de hotărâre privind rețeaua școlară pentru unitățile de învățământ preuniversitar special din județul Ilfov, pentru anul școlar 2025-2026 sau proiect de hotărâre pentru încheierea unui protocol privind colaborarea instituțională în vederea realizării și implementării soluțiilor de interoperabilitate a accesului la infrastructura de transport a persoanelor cu mobilitate redusă între județul Ilfov – Consiliul Județean, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Municipiul București. Protocolul susține implementarea unui proiect pilot pe raza municipiului București și a jud. Ilfov în vederea dezvoltării și modernizării infrastructurii și serviciilor de transport, precum și pentru dezvoltarea conexiunilor intermodale localizate în acest areal, cu scopul de a îmbunățăți accesul persoanelor cu mobilitate redusă la acestea. Ca măsuri identificate pentru facilitarea acestui acces sunt menționate – dotarea materialului rulant feroviar folosit pentru transportul public de călători cu sistemul ­”Beacons”, prin care persoana cu deficiențe de mobilitate este alertată cu privire la sosirea în stație a trenului, dar și mecanicul de locomotivă primește informația că în stație se află o persoană cu dizabilități sau implementarea sistemului de rampe de urcare a persoanelor cu mobilitate redusă în mijloacele de transport public.

”Am înființat cabinete de hematologie, pneumologie, ORL și ortopedie pediatrică la Spitalul Buftea, dar și un serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu și am votat și am numit oameni în comisiile și în structurile care asigură bună desfășurare a activității noastre. Avem multe obiective anul acesta. În curând, vom avea și bugetul. Sănătatea, educația și infrastructura rămân prioritățile mele. Mulțumesc colegilor mei! E muncă de echipă pentru Ilfov!”, a concluzionat președintele CJI, Hubert Thuma.