Într-o sfântă zi de vineri, comuna Cernica a fost în mare sărbătoare. Primăria și Consiliul Local au chemat pe toată lumea, cu mic, cu mare, să petreacă, vineri, 29 septembrie, la Ziua Comunei Cernica. Așa cum ne-a obișnuit impresarul Silviu Lăpădat, care s-a ocupat de bunul mers al programului artistic, a fost o seară de neuitat, plină de surpize frumoase, ce s-au consumat din belșug pe stadionul din Cernica, un spațiu obișnuit de altfel să devină amfiteatrul muzicii și distracției locale.

Articol apărut în ediția print a Jurnalului de Ilfov, nr. 371

12-13-page-001

„În această sfântă zi de vineri, aşa cum a dorit domnul primar al comunei Cernica, Gelu Apostol, în zi de sărbătoare creştină, s-a organizat un adevărat festival. Avem pentru prima dată la Cernica un parc de distracţii pentru cei mici, grătarele sfârâie, cum ne-a obişnuit domnul Mircea Măcelaru, avem o scenă mai mare, comercianţi”, a declarat pentru Jurnalul de Ilfov, impresarul Silviu Lăpădat.

Petrecerea, onorată de invitați de seamă

Pe scena ridicată special pentru acest eveniment, s-au perindat vedete îndrăgite ale muzicii, alese pentru toate vârstele și toate gusturile publicului invitat, astfel că voia bună a atins ușor cote maxime.

Corturile special aduse de organizatori, cu mese din lemn, grătarele cu mititei și fripturi de la Mircea Măcelaru, de-ți lăsau gura apă, berea, vinul și sucurile de tot felul, și-au onorat oaspeții începând cu orele amiezii, la petrecerea comunei.

Cum era de așteptat, gazda primitoare a fost primarul localității, Gelu Apostol, asistat, pe toată durata evenimentului, de colegii săi, viceprimarul Florin Vasile, împreună cu consilierii locali. Așa se face că, pe lângă cetățenii comunei, i-am văzut venind, cu zâmbetul pe buze, pe președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, Hubert Thuma, preşedintele organi­zaţiei PNL Ilfov, dar și consilieri județeni bucuroși să onoreze prin prezența lor aniversarea frumoasei comune ilfovene.

”Am băut și eu puțin, țuică, bere și-apoi vin”

Startul distracției l-a dat îndrăgita interpretă de folclor și muzică de petrecere, Evelina Constantin, o artistă foarte apreciată, cunoscută publicului în special de la posturile de televiziune Etno și Favorit. Ea a intrat pe scenă în aplauzele tuturor, reușind să mobilizeze publicul încă timid, la început de festin.

După Evelina Constantin, a urcat pe scenă cunoscuta trupa Delice. Cele două fete simpatice și talentate i-au încântat pe locuitorii din Cernica și i-au antrenat la dans, în special pe tineri și copii.

Evident că nicio petrecere nu se putea desfăşura în condiţii optime, fără atenta supraveghere a Jandarmeriei şi a medicilor de la Ambulanţă și, evident, că ne-am simtit mult mai bine când am observat că întregul eveniment era monitorizat cu vigilență de specialiștii acestor instituții.

A urcat pe scenă Geor­giana Lăpădat care, ca de obicei, a încins atmosfera, chemând oamenii la joc. După o primă serie de melodii antrenante, Georgiana Lăpădat a coborât în mijlocul publicului, așa cum îi este stilul, pe la petreceri, a venit aproape de ei „să ne cunoaştem, să ne vedem mai bine”. Bineînţeles că spectacolul său a fost completat de sexy dansatoarele ei simpatice, cunoscute tuturor sub numele de Romanițe.

În aceeaşi notă de voioşie, a urcat apoi pe scenă, regina muzicii de petrecere, Emilia Ghinescu. Ea a intepretat o piesă ”a capela”, pe care de obicei o cântă cu Nicu Paleru, am spune noi, un fel de imn al bărbaţilor petrecăreţi, al cărei refren se potrivea de minune cu atmosfera încinsă și amuzamentul soțiilor care se recunoșteau în poveste: ”Am băut şi eu puţin, ţuică bere şi-apoi vin/ Vai săracul meu bărbat, care le-a împreunat/ Se jură că nu mai bea, numai când dă de belea/ Iartă-mă şi îţi promit, două zile sunt cinstit!”.

Emoții pozitive

Dar distracția nu s-a oprit aici pentru că pe scenă a urcat îndrăgita Carmen Şerban. Aceasta a reușit să mobilizeze la dans pe toată lumea, inclusiv pe primar, în cazul căruia a glumit că dansul cu el este „probă de divorţ”. „Am venit cu drag la Cernica. Sunt încântată să fiu aici, dar, ca la fiecare eveniment, am venit cu emoție, care există de fiecare dată pentru că publicul este diferit. Ne dăm silinţa să iasă totul bine. Eu cânt live şi sper să avem un sunet bun, să ne putem desfăşura ca artişti. Eu cânt muzică de petrecere, muzică populară, inclusiv melodiile care au devenit şlagăre în timp şi pe care publicul le cunoaşte şi le fredonează, semn că le iubeşte”, ne-a spus artista înainte de spectacol. Că are un repertoriu impresionant, asa știm și noi, peste 300 de piese. Și mai știm că artista s-a ridicat cu siguranță la înălțimea așteptărilor publicului din Cernica și a tuturor spectactorilor care au cântat, au dansat și au aplaudat din toată inima.

Organizatorii au schim­­bat tonul petrecerii spre zona pop-dance în acordurile oferite de Oana Radu, care a venit cu doi dansatori admirați cu mare atenție de publicul feminin al comunei, cât și de senzuala Ana Lesko cu ale sale dansatoare.

Focuri de articii au întregit emoția acestei seri care s-a încheiat cu un recital susținut de nimeni altul decât Liviu Puştiu.

Ziua de 29 septembrie va rămâne cu siguranță mult timp în memoria locuitorilor din Cernica, dar și a celor care auzind de petrecere au venit aici în vizită. La acest adevărat festival, toată lumea s-a simțit foarte bine, datorită unei organizării de nota 10, în ciuda frigului ce parcă anunța direct sosirea iernii.

Cei care ar trebui felicitați pentru reușita acestei manifestări, pe lângă artiști, sunt edilii comunei, în frunte cu primarul Gelu Apostol, viceprimarul Florin Vasile și, bineînțeles, membrii Consiliului local. La ­mulți ani, Cernica!