Toată suflarea cea creștină a orașului Otopeni a trăit cu mare bucurie miracolul Învierii Domnului. În noaptea sfântă a Paștelui, mii de credincioși s-au închinat Învierii Mântuitorului și au luat lumina adusă de la Mormântul Sfânt, la Parohia cu hramul Marelui Mucenic Gheorghe.

Noaptea de sâmbătă, 11 aprilie, spre duminică, 12 aprilie, a fost una specială pentru toți creștinii ortodocși. Învierea Domnului, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, a adus Lumina Sfântă și a așternut bucurie cât cuprinde și liniște sufletească peste miile de credincioși, veniți din depărtări, la slujba frumoasă și înălțătoare, săvârșită cu har de preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord, împreună cu alți clerici ai Bisericii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, din Otopeni. Cu inimile îndreptate către Dumnezeu, o mare de oameni, a primit minunata veste a miraculoasei Învieri a Domnului și, odată cu ea, a biruinței vieții în fața morții și a începutului mântuirii lumii.

 Parohia Sf. Gheorghe, strălucind în lumina lui Hristos 

 Preoții și enoriașii, deopotrivă, au lăudat, au slăvit și s-au închinat Sfintei Învieri, în timp ce lăcașul de cult strălucea aievea, în lumina lui Hristos. Cu toții și-au umplut gurile de ­lauda Domnului și au vestit minunea, cântând, în același timp cu slujitorii Bisericii, “Hristos a Înviat!” și răspunzând cu glas puternic “Adevărat a Înviat!”. După miezul nopții, curtea parohiei a devenit izvorul luminii ce luminase Mormântul Sfânt de la Ierusalim, cu doar câteva ore înainte.

“Veniți de luați lumină! Drept măritori creștini, Lumina pe care v-am oferit-o acum a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și a fost adusă de la Ierusalim. În urmă cu puțin timp, pe Aeroportul Otopeni a aterizat un avion special ce a transportat delegația Patriarhiei Române, care a adus în țară Lumina Sfântă de la Mormântul Mântuitorului. Iubiți credincioși și credincioase, luminile pe care le avem în noaptea aceasta în mâini au ca izvor bucuria Învierii Domnului. Rugăm pe Bunul Dumnezeu ca această bucurie să ne rămână mereu în suflet! Să ne bucurăm de Învierea Mântuitorului, să Îl primim,  să Îl vedem, să rostim cu glas mare și din adâncul inimii, Hristos a Înviat! / Adevărat a Înviat! Să dăm de veste și celor ce nu cred, ca să creadă, să le arătăm, ca să vadă, să le împărtășim lumina noastră, ca să simtă! Să cântăm de bucurie și să respirăm lumina și viața pe care ni le oferă, în a treia zi de la moartea Sa, când totul se întoarce din întuneric, moarte și păcat la viață, la viața veșnică! Cu aceste gânduri și simțăminte duhovnicești, vă doresc să aveți parte de sărbători cu pace, bucurie sfântă, sănătate și alese împliniri sufletești. Fie ca Lumina Sfântă să vă lumineze pe calea mântuirii! Hristos a Înviat!”, le-a spus preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord, credincioșilor, în cuvântarea sa, după ce le-a împărțit Lumina. 

Lumina de la Mormântul Sfânt, cea mai veche minune

Pentru creștinii orto­docși, Lumina Sfântă, este cea mai veche minune a lumii. An de an, în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paștelui, la Mormântul Domnului Iisus Hristos, de la Ierusalim, au loc procesiuni grandioase, solemne. În cadrul procesiunii, Mormântul este înconjurat de trei ori. Momentele care preced marea Sărbătoare a Învierii sunt petrecute în priveghere, rugăciune, cân­tări de bucurie și imnuri religioase, închinate Mântuitorului. La finalul procesiunii, Patriarhul Ortodox al Ierusalimului citește rugăciunea Pogorârii Sfintei Lumini și intră singur în Mormânt. Adunarea cântă “Doamne Miluiește”, până când Lumina Sfântă coboară și aprinde candela “neadormită”, din care Patriarhul aprinde 33 de lumânări legate, împreunate. Apoi iese din Mormânt rostind rugăciuni și împarte lumina. În fiecare an, o delegație a Patriarhiei Române participă la slujba de la Biserica Învierii care adăpostește Sfântul Mormânt și aduce în țară Lumina Sfintei Învieri.