Majoritatea amintirilor devin vagi și se pierd odată ce înaintăm în viață. Iar din perioada anilor de școală, uneori ne e greu să ne amintim chipul unui fost coleg de bancă sau numele întreg al doamnei. Dar, de la orice vârstă am privi în urmă cu nostalgie, câteva imagini, câteva amintiri sau câteva persoane tot ne vor rămâne la fel de vii în memorie.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 603, ediția print

La Afumați, amintirile absol­ven­ților de acum ai clase­lor a VIII-a s-ar putea să nu se șteargă vreodată din memoria copiilor. Pentru că au fost create în așa fel încât să rămână de neuitat!

Elevii claselor a VIII-a au celebrat ”ultimul clopoțel”. Iar atmosfera din curtea Școlii Mari, a fost una veselă, chiar dacă din mulți ochi au curs lacrimi. Profesori și elevi s-au strâns în brațe și și-au luat ”la revedere”, primii de la încă o generație în care au investit toată pasiunea lor pentru profesia pe care au îmbrățișat-o, și copiii de la dascălii care le-au oferit toată dragostea și învățătura lor. Ei sunt viitorul și, în aceste momente, simțeau probabil că niciodată, oricât de mult ar căuta, nu vor mai regăsi anii de gimnaziu, inocența și seninătatea acestora. Pe viitorii liceeni îi așteaptă numeroase provocări și examene de trecut, greutăți și responsabilități pentru care au fost, însă, pregătiți cu grijă și cu dragoste, cel puțin în ultimii patru ani de școală. Pe profesori îi așteaptă noi generații, la fel de ambițioase și dornice de cunoaștere și de noi provocări, pe care promit să le dovedească, marcând urmele trecerii dascălilor prin viețile atâtor oameni, cu fapte și vorbe bune, cu blândețe, atunci când trebuie, dar și cu autoritate, la nevoie.

Însă, așa cum, după ploaie, soarele nu întârzie niciodată să apară, și după lacrimile de despărțire vărsate în atmosfera prețioasă a ceremoniei de absolvire au răsărit zâmbetele, fiindcă ultimul clopoțel aduce cu el și… mult așteptată ”Vacanța Mare”.

În mijlocul copiilor, cadrelor didactice și părinților a fost invitat și, evident că a participat cu mare plăcere, primarul comunei, Gabriel Dumănică, liantul dintre comunitate și autoritatea locală.