Ceapa mică, ieftină și de slabă calitate a invadat piețele din România iar legumicultorii români sunt revoltați și spun că aceasta provine din Ucraina. Fermierii români susțin că ceapa autohtonă este net superioară, dar cu toate acestea ei rămân cu ea pe stoc din cauza importurilor la prețuri mult mai mici.

Ceapa românească de calitate se strică în depozitele legumicultorilor, iar marfa de import din Ucraina invadează piețele. După ce stocurile din Republica Moldova au început să scadă, iar prețurile au crescut, importatorii s-au reorientat. Așa a ajuns în țara noastră ceapă mică și de calitate mai slabă, rămasă după sortarea pentru hipermarketuri, susțin producătorii români.
Nemulțumirea legumicultorilor este cu atât mai mare cu cât, spun ei, marfa românească este net superioară celei care provine din Ucraina.
”Noi avem marfă de calitate, sortată și sănătoasă. (…) Suntem afectaţi pentru că ceapa vine la un preţ foarte mic. Cred că în alte ţări se subvenţionează pentru cei care produc industrial, şi atunci, noi cei care producem, nu ajungem pe piaţă”, a declarat o cultivatoare, la Antena 3 CNN.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.690