Liberalii vor depune o moţiune simplă la adresa ministrului de Interne, Gabriel Oprea, şi cer audieri în acest caz, în Comisia de Apărare a Senatului, au anunţat copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

„La Senat, am decis să propunem grupurilor parlamentare să depunem o moţiune simplă pe această temă şi, de asemenea, Comisia de apărare să ceară audieri în acest caz”, a spus Blaga.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, declara, încă de la finele săptămânii trecute, că PNL ia în calcul depunerea unei moţiuni simple împotriva vicepremierului Gabriel Oprea.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu spunea, la rândul său, că formaţiunea sa cere în continuare demisia vicepremierului Gabriel Oprea şi că demersul partidului nu vine
dintr-un calcul politic.

 

„Noi nu facem acest demers din calcul politic. Am demonstrat şi la moţiunea de cenzură că nu negociem principii pentru voturi. Am fost acuzaţi atunci că nu am tranzacţionat politic şi că a picat moţiunea din acest motiv. Atunci ca şi acum, am respectat o serie de principii şi ne vom ţine de ele. Nu dorim să separăm deloc misiunea noastră politică de valori şi de principii, dimpotrivă. Nu dorim să amestecăm lucrurile”, spunea Cătălin Predoiu.