În weekend-ul 1-3 martie 2024, Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca a fost gazda Conferinței Naționale ANCLP (Asociația Națională a Colegiilor și Liceelor Pedagogice) 2024, care a avut ca temă ”Rolul și locul învățământului preuniversitar pedagogic în personalizarea carierei didactice pentru educația timpurie și învățământul primar din perspectiva noilor specializări și colaborări cu facultățile de profil din țară”.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 694, ediția print

Conferința a fost or­ga­nizată de către Aso­ciația Națională a Colegiilor și Liceelor Pedagogice din România, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Centrul „Step by Step” și a avut ca partener Ministerul Educației. La conferință au participat directori și delegați ai profesorilor din 50 de licee și colegii pedagogice din țară, inspectori școlari, precum și elevi membri ai Consiliului elevilor din cadrul Colegiului Național Pedagogic ­”Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca.

Liceul Tehnologic ”Barbu A. Știrbey” din Buftea a fost reprezentat la conferință de directorul unității, Olivia Ignătescu și de coordonatorul practicii pedagogice, Mirela Nica.

”Am fost onorați de invitația de a participa și de această dată la Conferința Națională ANCLP unde am putut împărtăși din activitățile pe care le desfășurăm pe plan local, precum și din experiențele profesionale de succes. Dezbaterile au avut ca temă rolul învățământului preuniversitar pedagogic în personalizarea carierei didactice pentru educația timpurie și învățământul primar din perspectiva noilor specializări și colaborări cu facultățile de profil din țară. Am asistat la discursurile magistrale ale președintelui Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop, rectorului Universității Babeș-Bolyai Cluj, prof. univ. dr. Daniel David. Au fost prezentate materiale și de către reprezentanți ai Ministerului Educației, ai inspectoratelor școlare și ai Centrului „Step by Step”. La nivel județean, liceul nostru este bază de practică pedagogică și face parte dintr-un consorțiu școlar constituit din șase unități școlare”, ne-a declarat Olivia Ignătescu.