Pregătirile pentru sărbătoarea de trei zile „Zile şi nopţi albe la Snagov” care se desfăşoară în perioada 6-8 septembrie, la iniţiativa primarului Marian Oancea, erau în toi ieri după amiază când am trecut să culegem pentru cititori cele mai proaspete informaţii.

Preocupat şi bifând în minte o listă cu „ceea ce mai este de făcut”, primarul Marian Oancea îmi povesteşte că sărbătoarea re­ligioasă a Sfintei Marii a fost aleasă cu bună ştiinţă: „Eu sunt organizatorul acestui festival şi nu am ales întâmplător sărbătoarea religioasă. Vreau ca renaşterea turismului snagovean să fie în strânsă legătură cu Naşterea Maicii Domnului. 

Ce am vrut eu de la acest festival? Printre altele, şi o expunere cât mai evidentă a comunei. Am făcut curăţenie, avem trotuare şi comuna s-a schimbat foarte mult de când am preluat conducerea. Sper ca mulţi dintre turiştii care vor participa timp de trei zile la festivități să-şi cumpere terenuri la Snagov pentru că s-au îndrăgostit de felul în care arată acum comuna şi satele aparţinătoare. Vinderea terenurilor înseamnă pentru primărie venituri la bugetul local şi pentru oameni ceva pozitivism care le este atât de necesar.

Sunt bucuros că multe firme cu sediul pe raza localităţii Snagov au înţeles demersul meu şi al echipei de la Fundaţia pentru Democraţie, Cultură şi Libertate, care pune în practică ceea ce îmi doresc eu şi ni s-au alăturat fie cu fonduri, fie prin găzduirea unor activităţi. Au fost şi societăţi care au vrut să se înscrie ulterior, dar programul era făcut şi comunicat. 

Îi aştept pe turişti să se plimbe pe lacul Snagov cu vaporaşele Clubului Marian Port, să se oprească la masă la Hanul Vlăsiei şi la Dolce Vita şi să vină să vadă la Two Lake,Two Brothers competiţia de gătit a primarilor. 

De asemenea, şi pentru turişti este intrarea liberă al conferinţa de vineri seara în care vom discuta despre fondurile europene. Avem invitaţi de marcă şi poate este momentul ca locuitorii Snagovului şi turiştii să afle cum se acordă fondurile europene sau cum se refuză. În orice caz, ca primar al Snagovului şi organizator le spun de pe acum: Bine aţi (re)venit la Snagov!”

Aşadar, un program antrenant vă aşteaptă timp de 3 zile la Snagov unde fiecare îşi alege ce doreşte: pescuit, târg de carte, concurs de gătit, plimbare cu caiacul şi vaporaşul, conferinţe şi, nu în ultimul rând, muzică: Vineri seara cântă Proconsul, iar sâmbătă veteranii de la VH2. Să ne distrăm cu bine în noul Snagov!

Există 4 autobuze gratuite de la Piaţa Presei până la Snagov

Pe Dragoş Şeuleanu, de la Fundaţia pentru Democraţie, Cultură şi Libertate, l-am întâlnit înainte de plecare, venea la primărie cu cocardele tricolore tocmai confecţionate. 

„Am considerat că decât tricouri inscripţionate, cocardele sunt mult mai reprezentative pentru felul în care vrem să fim percepuţi. 

Apoi, avem 10 producători de produse tradiţio­nale din toată ţara care au confirmat participarea, lansăm un brand culinar, bibanul de Snagov şi avem concursul de gătit pe care îl vor susţine primarul Marian Oancea, viceprimarul Capitalei şi alţi primari invitaţi de primarul Marian Oancea.

Sper că turiştii vor fi la fel de încântaţi şi de concursul de ciclism unde şi-au anunțat participarea trei cluburi, din Bucureşti, Zărneşti, Ploieşti cu tot cu antrenorul echipei naţionale de juniori ciclişti. Punem la dispoziţie gratuit 50 de biciclete oferite de Primăria Capitalei, sâmbătă între 11-13 care vor fi repartizate 30 la Astoria şi 20 la Hanul Vlăsiei. Am vorbit cu primarul general al Capitalei şi avem 4 autobuze gratuite care pleacă la fiecare 40 de minute de la capătul tramvaiului 41.”

Foto: Eugen Dichiseanu