Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a negat informaţiile potrivit cărora ar fi fost audiat la DNA în dosarul Bălan-Sâmpetru.  El a precizat că do-reşte să fie chemat, pentru a fi lămurită situaţia şi a risipi îndoielile privind implicarea sa.

“Abia aştept să fiu chemat la DNA, o să mă prezint imediat, atunci când mă vor chema. Nu e nicio problemă. Vreau să se lămurească cât mai repede, nu vreau să plutească aşa ceva asupra mea. Nu am discutat nimic cu ei, cu cei acuzaţi, tocmai de asta vreau să fiu citat. Totul se va lămuri”, a spus Marian Petrache. El a mai adău-gat că îl cunoaşte pe Bălan de când acesta era adjunct la “doi ş-un sfert” – DGIPI, iar Petrache era secretar de stat la Interne, dar nu au discutat nimic despre eventuale numiri în funcţii publice înalte. 

Procurorul George Bălan, membru al CSM, este cercetat, alături de procurorul Marcel Sâmpetru şi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă – SIPI Il-fov, Mihai Vlad, pentru faptul că ar fi exploatat în interes personal informaţii clasificate. 

DNA a precizat, pe 12 iulie, că, în rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori, se arată că există date şi indicii temeinice conform cărora, în pe-rioada martie-iunie 2012, învinuiţii George Bălan, Marcel Sâmpetru şi Mihai Vlad au exploatat în interes personal informaţiile furnizate de Vlad, în calitate de şef al SIPI Ilfov. Mihai Vlad este acuzat de infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, infracţiune prevăzută de art. 12 lit. b din Legea 78/2000, în formă continuată. 

DNA a precizat că pro­curorul George Bălan, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), este acuzat de complicitate la infracţiunea sus-menţionată, în formă continuată, iar  procurorul Marcel Sâmpetru, consilier la CSM, de instigare la infracţiunea sus-menţionată, în formă continuată.

Cei doi procurori au fost suspendaţi din funcţiile deţinute.