Şerban Mihăilescu, mai cunoscut sub numele de Miki Șpagă, a anunțat, luni, că demisionează din funcția de senator, dar a declarat, că va vorbi doar în plenul Parlamentului despre motivele care l-au determinat să ia această decizie, în ultima sesiune a actualei legislaturi.

„Demisia este depusă. Voi vorbi în plen (joi-nr.) despre motivaţia care a stat la baza acestei decizii”, a declarat senatorul Şerban Mihălescu, pentru MEDIAFAX. Anterior, în luna iunie, Șerban Mihăilescu își anunțase demisia și din UNPR. Mihăilescu a deţinut, din anul 1990 până în prezent, mai multe mandate de parlamentar, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat şi a mai ocupat și funcţia de Secretar General al Guvernului, pe vremea Cabinetului Năstase.

 

Miki, implicat în Afacerea Microsoft

 

Miki Șpagă a fost implicat, în ultimii ani, în mai multe dosare. În noiembrie 2014, procurorii DNA l-au pus sub învinuire în Dosarul licenţelor Microsoft, Şerban Mihăilescu fiind suspectat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani, pentru fapte comise în perioada în care acesta era ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului (SGG). De asemenea, în iunie 2012, pe atunci senator UNPR, Şerban Mihăilescu a fost achitat definitiv de instanţa supremă pentru faptele de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit necuvenit nouă arme de vânătoare. Achitarea a venit după ce, în decembrie 2011, instanţa supremă îl condamnase la un an de închisoare cu suspendare.