În Târgușorul Brâncovenilor din comuna Mogoșoaia se întâmplă la fiecare sfârșit de săptămână câte o acţiune care face ca interesul locuitorilor să fie mereu activ. Finalul anului 2013 și începutul anului 2014 au marcat alte două momente deosebite.
Cros înainte de Crăciun
Aleile parcului din Mogoșoaia au găzduit, pe 22 decembrie, etapa I a crosului „Grand Prix Forest Run”, la al cărui start s-au aliniat 200 de alergători. Într-o atmosferă de poveste amplificată de copacii îmbrăcaţi în alb, alergătorii s-au întrecut pentru proiectul Asociaţiei „Inima Copiilor”, care strânge cei 29.000 euro necesari achiziţionării unui aparat pentru Spitalul de copii „Marie Curie” din București. Puteţi ajuta spitalul atât de important pentru sănătatea copiilor dacă donaţi și voi urmând linkul: http://inimacopiilor.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=97
Primul weekend al lui Gerar
Nici nu începuse prea bine anul 2014 când Ștefana Mireţ, responsabila cu relaţii publice a Primăriei din Mogoșoaia, anunţă weekend cu ateliere de modelaj pentru copii și concert cu muzică internaţională interpretată afară, la trompetă de Emil Bîzgă, pentru primul sfârșit de săptămână al lui ianuarie. N-a fost ger, așa că vechea denumire a lunii ianuarie, Gerar, a rămas doar pe hârtie și am petrecut afară clipe minunate la un vin fiert muzical.
Atelierul de modelaj, însă, a întrecut toate așteptările pentru că…a fost foarte dorit. După cum povestește Ștefana, «copiii și părinţii lor nu au încetat pe toată perioada Sărbătorilor de Iarnă să întrebe când se reiau atelierele. Succesul acestor activităţi în care încercăm să-i învăţăm pe copii despre datini sau bune maniere a fost mai mare decât speram. Ce-i drept, îi învăţăm prin joc și aceasta ajută mult».
Iar bucuria pe care o trăiau copiii la atelierul de modelat din Ambasada Moșului am trăit-o alături de ei: Andrei, Alex, Mario, Vlăduţ și alţii care au mai venit. Ana Ștefan, specialist în psihologia copilului, a fost cea care i-a însoţit în drumul concret al modelării și în parcursul abstract al unor povești pe care copiii trebuiau să le povestească pe loc plecând de la figurinele modelate cu mânuţele lor din argilă. Uimitoare și benefică transformare a copiilor care veniseră unii cu tablete, hotărâţi s-o folosească pentru ca în 5 minute să uite de de ea în beneficiul folosirii minţii și a mâinilor pentru lucruri mai creative. Bravo, Mogoșoaia!