Update

Primăria comunei Mogoșoaia anunță că, începând cu ora 21.00, se va face o amplă acțiune de dezinfectare în comună. ”Vom stropi cu substanțe omolagate, pe străzile din localitate. Facem totul pentru sănătatea dumneavoastră! Curățăm spațiile publice, spălăm străzile și trotuarele cu dezinfectant, pentru a preveni atât cât se poate răspândirea virusului. Drept urmare, vă rugăm să evitați ieșirile și drumurile după ora 21.00. Vă rugăm să vă parcați mașinile regulamentar, astfel încât să putem interveni peste tot.

Reiterăm apelul nostru: respectați regulile de igienă, distanțați-vă social și informați-vă doar din surse oficiale. O să trecem împreună și prin această perioadă grea, cu calm, uniți și respectând indicațiile autorităților!”, spun reprezentanții autorității locale.

De asemenea, se precizează că, pentru transmiterea declaratiilor de impunere și a cererilor pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscală eliberate de organul fiscal local, se solicită utilizarea platformei PCUe – Punctul de Contact Unic Electronic, accesând linkul https://edirect.e-guvernare.ro/. Autentificarea pe platforma PCUe se poate face cu numele utilizatorului și parola active pe platforma Ghiseul.ro. Certificatele de atestare fiscală pentru persoane fizice și juridice urmează a fi generate, semnate electronic și încărcate pe platforma PCUe.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Mogoșoaia a decis, încă din 13 martie, că operatorii economici care își desfășoară activitatea pe domeniul public al comunei își sistează activitatea până pe 31.03.2020, cu posibilitatea prelungirii acestui termen.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 493, ediția print

Aici intră restaurantele, barurile, casele de pariuri sportive, pizzeriile, florăriile de pe raza comunei. Recomandarea nu este adresată farmaciilor, minimarketurilor și supermarketurilor. Magazinele cu suprafață dedicată clienților de sub 50 mp au obligația să primească maximum doi clienți în același timp în incintă, restul clienților fiind obligați să aștepte ordonat la coadă, în afara clădirii. Distanța maximă recomandată ferm de a fi păstrată, atât înăuntru, cât și în afara incintelor, este de 2 m între persoane!

Parcul Mogoșoaia este, de asemenea, închis și inclusiv Palatul Mogoșoaia (cu excepția accesului în cazuri de urgență)!

Au fost restricționate toate serviciile de relații cu publicul din cadrul Primăriei Mogoșoaia. Toate documentele necesare desfășurării activității sunt accesibile online, pe site www.primariamogosoaia.ro. Toate solicitările pot fi transmise prin email la adresa primaria@mogosoaia.ro sau la numărul de fax 021.351.66.95. La nivelul Compartimentului Taxe și Impozite se utilizează modalitățile de plată prin ghiseul.ro, internet banking, ordin de plată. Petițiile, declarațiile de impunere precum și orice alte cereri adresate acestui compartiment pot fi transmise prin mijloacele puse la dispoziție și anume e-mail, fax. Toate documentele pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscală pot fi transmise prin mijloace electronice sau fax, iar certificatele fiscale se vor elibera în format electronic prin e-mail, conform prevederilor legale. În cazul în care certificatul de atestare fiscală este necesar la notariat, solicitarea se va face de către notarul public pe adresa de e-mail a Primăriei Mogoșoaia.

Pentru înscrierea/radierea mijloacelor de transport actele necesare se pot depune în format electronic pe e-mail-ul instituției, urmând ca în termen de 3 zile, conform programării care va fi anunțată telefonic, solicitantul să se prezinte cu actele în original pentru a se elibera documentația.

La nivelul Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor se vor soluționa doar solicitările urgente pe bază de programare prealabilă la telefon 021.351.63.63.

La nivelul Serviciului Asistență Socială se vor soluționa doar solicitările urgente pe bază de programare prealabilă la telefon 0720.880.169. De asemenea, toate cererile pot fi transmise prin email la adresa primaria@mogosoaia.ro sau la numărul de fax 021.351.66.95.

Reprezentanții serviciilor poștale și ale celor de curierat au accesul restricționat în incinta Primăriei Mogoșoaia, documentele urmând a fi preluate de către persoana însărcinată cu această atribuție.