Nea Marinică Stoica este „lipit” de primăria Buftea de când există instituţia în oraş. Mereu în preajma primarului, s-a fofilat întotdeauna, indiferent de timp şi de vreme, indiferent de epocă. Este antrenat să care gunoiul, un gunoi din ce în ce mai scump, să aibă ce să se “întoarcă”, ca să fie bine. Probabil de aceea este şef peste tot gunoiul din Buftea, acela care costă cu 1386 % mai mult, de când îl „şefeşte” echipa Ion Stoica & Marin Stoica.
Oare Corneliu Vadim Tudor ştie că organizaţia sa, P.R.M Buftea, îl sprijină pe cel despre care declara în ianuarie 2011 ca este:
“Un individ complet lipsit de caracter se dovedeşte a fi numitul Ion Stoica, primarul PRM al Municipiului Buftea. Ăsta e cu toate partidele (PPDD, PDL, PSD,UNPR), numai cu formaţiunea care l-a  făcut primar – nu e. Nici la Congresul V al PRM n-a fost. El e prea bogat şi prea plin de el ca să se mai uite la un partid sărac. De unde atîta bănet? Rugat să ajute şi PRM-ul, măcar în ceea ce priveşte plata facturii la lumină sau la apă, tovarăşul Stoica a spus, în bătaie de joc, că se mai gîndeşte (?!). Să-l vedem pe unde va scoate cămaşa atunci cînd NU va mai fi primar şi va trebui să dea nişte explicaţii. De ce nu e dat afară din partid? O să fie, nici o grijă”.
Şi uite asa a ajuns Stoica Ion, după ce a fost expulzat din rândurile U.N.P.R-ului unde a poposit circa 2 luni, timp în care Oprea G. şi-a format o părere clară de­spre el (un mincinos şi un plangacios), la unicul şi cel din urmă partid care-l mai primea – PPDD.  Aici, defectele lui Stoica sunt considerate calităţi, iar Nea Marin Stoica con-tinuă să care acelaşi gunoi, aproape omonim, însă din ce în ce mai scump pentru bufteni.