Dacă vrei să arate bine viitorul tău, trebuie neapărat să pricepi ce trăiești azi

Ca să înţelegeţi cele ce urmează, iată un exemplu. Dacă le spui unora: “Am văzut o casă frumoasă, din cărămidă roşie, cu flori la ferestre şi porumbei pe acoperiş”, observi că nu-şi închipuie cum arăta casa. Trebuie să le spui: “Am văzut o casă de 500 000 de euro”. Atunci ei izbucnesc: “Ce frumoasă e!” 

Soluţia? Butonul roșu 

Nu spun nicicum că o casă de 500 000 de euro ar fi cumva urâtă sau de nedorit. Numai că mii de oameni, au o existenţă normală, cu venituri medii sau modeste. Criza, marea tranziţie mondială sau cum s-or numi vremurile astea nevolnice, ne tulbură siguranţa opţiunilor. În fond, câte ne trec prin cap și nu devin realitate? Câte nu se leagă? Iar când apare ocazia, ezităm, până ne fuge de sub nas. După asta, pa! Îndemnul ar fi: Alege bine! Și iute. Câtă vreme viaţa, confortul și preţul lor depind de asta. 

Premii în Occident, întreprinzător acasă

Cristian Mercioniu a privit în jur și a înţeles ce trebuie să facă. Așa a fost viaţa lui: l-a adus aproape de case și oamenii care le caută. A trebăluit 6 ani pe-afară, la firme mari, a luat acolo multe premii de „Cel mai bun agent imobiliar”, a adunat banii și acum s-a apucat să ridice complexul de case „New Residence”. Locul? Orașul Măgurele, într-o zonă devenită aproape „cartier” al său, la Vârteju. Lumea îl știe drept sat, dar extinderea orașului l-a apropiat de el.

Case pentru oameni de azi

E ce am spus mai de­vreme. Interesul lui e să construiască locuinţe pentru oamenii cu venituri medii, chiar modeste. Criza i-a lovit pe ­mulţi. Dar exigenţele „la zi” de calitate și estetică, de lucru modern și funcţional trebuie menţinute. 

„Oamenii încă nu-și dau seama ce va deveni Măgurele, în următorii 5 ani. Eu mă grăbesc să construiesc pentru ceea ce va urma în scurt timp. Cred că în aproximativ 7 ani, populaţia din zona se va dubla ca număr” afirmă el.

“New Residence”

E un complex de 10 blocuri, P + 2 + mansardă, a câte 25 de apartamente fiecare. În ele vor putea locui peste 500 de persoane. Mansardele sunt re­trase, doar 2 apartamente le ocupă, iar terasa e foarte mare. Vor fi cam 220 de apartamente, pentru că parterul a 4 blocuri este destinat spaţiilor comerciale: farmacie, fast food, cafenea, puncte de aprovizionare. Dar și o grădiniţă, spaţii de joacă pentru copii, parcări la nivel. Oamenilor nu trebuie să le lipsească nimic din confortul civilizaţiei.

Argument 1 – loc și utilităţi

Complexul de blocuri se află pe str. Uranus, în Vârteju. Terenul e în spatele Primăriei din Bragadiru, dar ţine de Măgurele. Un loc liniștit, ferit de traficul greu de pe șoseaua de centură. Până acum, dezvoltatorul imobiliar Cristian  Mercioniu a investit bani în utilităţi: reţele de gaze și electricitate, staţie de epurare a apei, canalizare în regie proprie. Apa provine din puţuri forate la adâncime medie și mare, de la a 2-a și a 3-a pânză freatică.

Argument 2 – configurare la cerere  

Spaţiile interioare nu vor fi construite fix pe apar­tamente de 2, 3, 4 camere, ci pot avea configuraţii combinate. Ele permit contopirea a 2 camere cu o garsonieră și să rezulte un apartament generos, cu 3 camere. Sau 2 x 2 încăperi, pentru unul compact de 4 camere. Totul, la opţiunea clientului. Deosebit de rentabile sunt cele de 3 și  4 încăperi. Ele vor avea câte 2 băi. La fel și mansardele, care în plus au o terasă de peste 70 mp. Ca preţ, acestea pot duce spre 500 de euro mp. La asemenea preţ și ANL sughite.

Argument 3 – acces lejer, distanţe mici

Sunt 14 km până în centrul Capitalei. “New Residence” e aproape de tot ce înseamnă acces spre ea. Adică prin șoseaua Alexandriei, unde sunt 4 benzi de circulaţie, 2 dus, 2 întors, cu pod peste linia de centură. În partea cealaltă se poate ieși la Jilava, către City Mall, spre Unirii. La intersecţia șoselei București Măgurele, Alexandriei și Antiaeriană ai acces la RATB. Fără automobil, totul durează cam 35-45 de minute până la Unirii. Se ajunge mai repede decât din Drumul Taberei. 

Cumpărarea 

Un contract de rezervare pentru locuinţa dorită costă 500 de euro, daţi dezvoltatorului. Iar acesta nu fuge cu 500 de euro. Clientul cumpără doar ceva gata făcut. El poate plăti direct, orice sumă. Încrederea reciprocă este foarte importantă. S-au întâmplat multe în România. Cu blocuri finanţate de bănci, în care dezvoltatorul nu și-a mai plătit rata. Iar oamenii au pierdut bani buni.

În cazul “New Residence”, nu există acest pericol. Pentru că aici nu se lucrează cu banca. Ci cu fonduri proprii și finanţatori din Anglia. 

Prima casă

Programul le oferă și celor cu venituri reduse posibilitatea să-și cumpere o locuinţă nouă, la Vârteju. Iar cineva care are un salariu net de 1 200 de lei lunar, va plăti o rată de 90 de euro pe lună. Și aici este vorba despre Raiffeisen Bank. 

Fuguţa și la internet

După ce citiţi pagina asta, daţi o raită și pe internet. E lesne, îl accesaţi de oriunde. Căutaţi pe Google: www.new-residence.ro sau, pur și simplu, tastati: new residence Măgurele. Așa mai veniţi de-ACASĂ. Nu? E altceva.

Argument BETON – PREŢUL

Dezvoltatorul nostru a decis înţelept. Dacă alţii nu-și permit, sau mai degrabă nu vor să-și coboare marja de profit, de la 100 %, unii o fac. O diminuează până la 40%. Așadar, comparaţi:

Un apartament vechi, de 2 camere, de 45-50 mp se vinde la Măgurele cu 50-60 000 euro; La „New Residence”, tot două camere costă 33 000 euro (tva inclus). Și e chiar mai mare, având 22 m de balcon;

O garsonieră veche se vinde cu 28-30 000 euro; Garsoniera lor costă doar 19 500 euro;

Apartamentele „New Residence” de la mansardă, cu 2 băi, sunt de excepţie. Au un spaţiu extrem de generos: de 62 mp. Terasa are 70 mp, plus 2 spaţii de depozitare, cu un total de alţi 17 mp. La cererea clientului, transformăm lejer aceste apartamente, în garsoniere”.