Ciclism. Incredibil, dar adevărat! Președintele Uniunii Internaţionale a Ciclismului (UCI) a anunţat „primul caz de fraudă tehnologică în ciclism”, descoperit în cadrul Campionatului Mondial de Ciclocros. Vinovata este ciclista belgiană Femke Van den Driessche (19 ani) care a luat startul cu o bicicletă pe care, în prealabil, a fost montat și camuflat un motor. Femke Van den Driessche a fost una dintre favoritele întrecerii feminine, la categoria sub 23 de ani, iar încălcarea regulamentului a fost descoperită după ce belgianca a abandonat din cauza unor probleme tehnice. În apărarea sa, sportiva a declarat că a luat, din greșeală, bicicleta unui prieten, care arăta identic cu bicicleta sa de concurs. Sportiva a susţinut că greșeala i-a aparţinut unui mecanic al echipei, care i-a dat bicicleta…

 

Tenis. Novak Djokovic  și Angelique Kerber (foto) sunt câștigătorii ediţiei 2016 a turneului de grand slam Australian Open. Djokovic a intrat pentru a șasea oară în posesia acestui titlu, egalându-i pe Bjorn Borg și Rod Laver. El l-a învins în finală pe Andy Murray, cu scorul de 6-1, 7-5, 7-6(3). La feminin, Angelique Kerber a reușit o mare surpriză. Numărul 6 mondial, la începutul competiţiei, a învins-o pe cea mai bună jucătoare a lumi, Serena Williams, 6-3, 3-6, 6-4, într-un meci incredibil, reușind cea mai bună performanţă a carierei. În urma acestei victorii, Kerber a primit 2.000 de puncte WTA, acumulând, astfel 5.700 de puncte. Drept urmare, germanca a urcat pe locul 2 al clasamentului WTA, depășind-o pe Simona Halep (5.565 p.), care a retrogradat pe locul al treilea.

 

 

Rugby. La naţionala masculină de rugby a României a mai fost adus un antrenor, care va colabora cu principalul Lynn Howells. Este vorba de scoţianul Rob Moffat (58 ani), care va fi antrenor de „treisferturi”. Rob Moffat a lucrat alături de Andy Robinson, fostul antrenor al Angliei și al Scoţiei, la Edinburg, apoi, în 2009, a devenit antrenorul principal al acestei formaţii. Moffat a mai antrenat, printre altele, echipa secundă a Scoţiei, pe Glasgow Warriors și Borders. Naţionala de rugby a României se pregătește pentru debutul în cea mai importantă competiţie a anului, Rugby Europe Championship, un meci împotriva Portugaliei, care se va disputa pe 6 februarie, la Cluj.