TENIS

Echipa de Cupa Davis a României a învis cu scorul de 4-1 echipa similară a Sloveniei și s-a calificat în turul al doilea al competiției, în care va întâlni, tot pe teren propriu, echipa Spaniei. În primul meci de simplu disputat vinerea trecută, Marius Copil (25 ani, 202 ATP) l-a învins pe Blaz Rola (25 ani, 160 ATP) cu 7-5, 6-3, 7-6 (5), iar în al doilea, Adrian Ungur (31 ani, 193 ATP) a dispus de Grega Zemlja (29 ani, 181 ATP) cu 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4. Sâmbătă, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a trecut de cuplul Blaz Rola/Grega Zemlja cu 6-3, 7-6 (5), 7-6 (3). În ultima zi a confruntării, Blaz Rola l-a învins pe Adrian Ungur cu 6-3, 6-4, iar Copil s-a impus în faţa lui Tomislav Ternar cu 6-3, 6-3.

BOX

Singurul boxer din România calificat la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice, campion Mondial AIBA Pro Boxing, Mihai Nistor (foto), s-a despărţit de SCM Bacău, în urma neînțelegerilor cu fostul său antrenor, Relu Auraș, şi caută soluţii înaintea competiţiei de la Rio. El a declarat că și-a găsit un antrenor nou și că va fi pregătit de fostul vicecampion olimpic, Marian Simion. „Astăzi mai practic box şi am devenit şi campion mondial datorită lui Marian Simion. Nu ştiu unde mă voi pregăti. Sunt în discuţii, n-am luat nicio decizie. O să iau decizia împreună cu maestrul Marian, că el mi-a fost de la început alături”, a arătat Mihai Nistor. La rândul său, Marian Simion s-a arătat dispus să-l sprijine pe Nistor să-și revină, pentru că are unele probleme medicale. În septembrie 2015, Mihai Nistor a cucerit titlul mondial după ce l-a învins prin KO tehnic pe Erik Pfeifer. După Jocurile Olimpice, românul îşi va pune centura in joc.

HANDBAL

Dinamo a câștigat clar partida cu danezii de la Aalborg, scor 28-25, din cadrul grupelor Cupei EHF la handbal masculin și se află pe locul 2 în Grupa A, din cadrul competiției EHF, cu 5 puncte, în timp ce Aalborg a rămas pe ultimul loc cu un singur punct. În prima reprizădinamoviștii au excelat în atacul pozițional și conduceau la pauză cu 5 goluri: 17-12. În repriza a doua, danezii au început mai bine, pe fondul unei relaxări a alb-roșiilor, și au redus diferența la doar două goluri. În această situație, dinamoviștii au călcat din nou accelerația, mai ales prin croatul Vrankovic, care a înscris 9 goluri.