„Marinarii” de Ilfov au pășit cu stângul în play-out 

În buna tradiție românească, la FC Voluntari minunea nu a ținut decât… trei meciuri. Deși au luat startul plini de optimism în play-out, ilfovenii, considerați de unii revelația sfârșitului de campionat, s-au poticnit rău de tot la Craiova. E adevărat, „marinarii” au ceva circumstanțe atenuante: ei au jucat, mai bine de jumătate din meci, doar în nouă oameni.

Meciul de la Craiova a început foarte spectaculos, cele două echipe arătând că vor să tranșeze rezultatul cât mai repede. În primele minute, Măzărache, de la gazde, a ratat prima ocazie importantă a partidei. Imediat, ilfovenii au reacţionat prin Alcenat, care a nimerit transversala cu un şut de la distanţă. Primul gol al craiovenilor a venit în minutul 29, după șutul superb, de la 20 de metri, a lui Andrei Ivan, la care Balauru nu a avut nicio șansă.

Două cartonașe roșii, în 7 minute!

După nouă minute de la deschiderea scorului, ilfovenii au primit prima lovitură. Arbitrul Marius Avram a considerat că trebuie să-i arate direct cartonașul roșu lui Filipov, în urma unei intrări dure a acestuia, cu talpa ridicată, la Vătăjelu. Șapte minute mai târziu (min. 43), dezastrul lua proporții. Alcenat primește al doilea galben și este eliminat. „Echipajul” marinarilor rămâne în doar opt jucători de câmp. În aceste condiții, repriza a doua se anunța una de coșmar pentru cei de la Voluntari. Aşa cum era firesc, repriza secundă s-a jucat doar în jumătatea Voluntariului. Și, într-adevăr, la cinci minute de la reluarea jocului, Ivan a reușit dubla, cu un șut de la 10 metri. În continuare, oltenii au zburdat pe teren având în vedere efectivul redus al ilfovenilor, iar în minutul 67, Nuno Rocha a marcat din pasa aceluiași Andrei Ivan pecetluind victoria „juveților” cu 3-0 și, totodată, „naufragiul” ilfovenilor.

FC Voluntari contestă victoria

Văzându-se cu sacii-n căruță, oltenii au forțat debutul a încă doi tineri, din generația lui A. Ivan, Robert Petre şi Cosmin Ciocoteală care au primit cadou, la 18 ani, primele minute pentru prima echipă a Craiovei. Acesta este și motivul contestației celor de la Voluntari, care afirmă că cei doi nu aveau dreptul la joc, pentru că CSU are „interdicție la transferuri”. Oltenii susțin, însă, că Petre și Ciocoteală fac parte din pepiniera Craiovei și că sunt legitimați de 7-8 ani la clubul craiovean. „Aceşti copii sunt de foarte mult timp în cadrul clubului. Ei sunt prezenţi pe listele noastre A şi B şi eu cred că nu este niciun fel de problemă în privinţa asta. Sunt convins că vor încerca, dar degeaba, pentru că lucrurile sunt foarte clare”, a declarat antrenorul Daniel Mogoşanu.

Dragomir recunoaște că echipa a jucat prost

Președintele Mitică Dragomir a declarat, după meci, că evoluția echipei de la Voluntari a fost sub orice critică. „Am dormit în timpul meciului, ca să nu văd panarama asta. Nu am ce să reproşez arbitrului, dar este al doilea meci în care mă curăţă arbitrul. Azi, arbitrul putea să nu îi dea direct roşu lui Filipov şi primul galben la Alcenat a fost prea uşor dat. Aşa e la fotbal. Uneori pierzi şi alteori câştigi. Nu ne simţim bine. Echipa nu a jucat nimic. Mă gândesc cu groază la meciul următor, pentru că mereu ne lipsesc mai mulţi jucători”, a spus Corleone. La rândul său, Ionel Ganea a declarat că craiovenii au jucat mult mai bine decât echipa sa și că și-au meritat victoria. Astfel CSU este pe primul loc în play-out, cu 19 puncte, cu 7 mai multe decât FC Voluntari.