Înaintea debutului Ligii Naționale de handbal masculin, redenumită Liga Zimbrilor, CSM București a fost într-un turneu în Bosnia, la Doboj, pe care l-a câștigat după o finală cu Tatran Presov (Slovacia), scor 28-25. Pe lângă trofeu, vicecampioana României a obţinut și patru premii individuale: Mario Blazevic – Cel mai bun portar; Nicu Negru – Cea mai bună extremă stânga; Goce Georgievski  – Cea mai bună extremă dreapta; Guillaume Saurina – Cel mai bun jucător. Întrecerea internă de handbal masculin se anunţă cea mai disputată din ultimii ani, nu mai puţin de 5 echipe putând fi incluse în momentul de faţă în lupta pentru titlu: Dinamo, CSM București, HC Odorhei, HC Dobrogea Sud Constanţa și Steaua.

 

 

Perechea Monica Niculescu/Sania Mirza (România/India), cap de serie numărul 2, a câștigat, sâmbătă, proba de dublu din cadrul turneului de la New Haven (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 761.000 de dolari. Niculescu și Mirza au învins în finală, cu scorul de 7-5, 6-4, într-o oră și 31 de minute, cuplul Katerina Bondarenko/Chia-Jung Chuang (Ucraina/Taiwan). Cele două învingătoare au obţinut un premiu de 40.650 de dolari și 470 de puncte în clasamentul de dublu. Sania Mirza este liderul clasamentului WTA de dublu, iar Monica Niculescu se află pe locul 16, dar cele două nu vor mai face perche la US Open. Pentru Monica Niculescu, acesta este al treilea trofeu, la dublu, din 2016.

 

 

La Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori și tineret, echipajul masculin de 4 rame (juniori), alcătuit din  Ștefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Vasile Mihăiţă Ţigănescu și Cristi Constantin Hîrgău (foto), a cucerit medalia de aur, după o finală superbă. Echipajul nostru a trecut linia de sosire în 5:58,85, timp ce reprezintă un nou record mondial de juniori. Pe locul următor s-au plasat canotorii din Marea Britanie următor, care a trecut linia de sosire la cinci secunde. Treapta a treia a fost ocupată de Germania. Pe lângă aurul de la juniori, România a mai obţinut două medalii la tineret, argint la 4 rame – feminin, prin Alina Ligia Pop, Diana Mihai, Ana Maria Simion, Mădălina Hegheș și bronz la dublu vâsle – feminin, prin Viviana Bejinariu și Ioana Vrânceanu.