Handbal

În prima partidă disputată în debutul Velux Champions League, Dinamo a fost aproape de o victorie imensă, însă a reușit în cele din urmă doar un egal cu Holstebro, scor 32-32. Cu 10 secunde înainte de final, Alin Șania, unul dintre cei mai buni dinamoviști, a marcat de la 9 metri, însă cei de la Holstebro s-au aruncat repede în atac și au obținut un 7 metri, la ultima fază a meciului. Finlandezul Karlsson a fost cel care l-a învins pe portarul dinamovist, Ionuț Irimuș, astfel că partida s-a încheiat la egalitate, 32-32.

 

Tenis

Calificată în finala turneului WTA de la Seul, Monica Niculescu (foto) nu a reușit să câștige ultimul meci. Românca, locul 55 WTA și favorită numărul 5 la Seul, a fost învinsă de Lara Arruabarrena, din Spania, în trei seturi, scor 0-6, 6-2, 0-6 după o oră și 51 de minute de joc. Sportiva din Spania, care ocupă poziţia 90 în clasamentul mondial, conduce acum cu 2-1 în disputele directe cu Niculescu. În semifinalele de la Seul, Arruabarrena reușise să se impună în faţa unei alte jucătoare din România, Patricia Ţig, pe care a învins-o cu 6-1, 6-2. Pentru finala disputată la Korea Open, Monica Niculescu va primi un cec în valoare de 21.400 dolari și 180 puncte WTA pentru participarea la acest turneu. De săptămâna viitoare, Niculescu va face un salt important în clasamentul mondial, urmând să ocupe locul 49.

 

Box

Președintele Federației Române de Box trage un semnal de alarmă: boxul românesc este în pragul dispariției. Într-o scrisoare deschisă, el acuză MTS de această situație, din cauza sistării finanțării federației pe care o conduce. Cîtea precizează că federaţia nu a mai fost finanţată de 16 luni, iar la vârf s-au perindat patru echipe de conducere, în ultimul an și jumătate. „Dacă FR Box, care în 2010 era în clasamentul MTS a doua federaţie ca importanţă, prin prisma rezultatelor, a importanţei și a palmaresului, poate să dispară în această mare de nepăsare, ce mai poate mira?”, se arată în documentul, pe care Cîtea îl adresează președintelui ţării, Klaus Iohannis, premierului Dacian Cioloș și ministrului Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă.