Poteca dovlecilor fermecați, ajunsă, duminică, la cea de a șasea ediție, a fost făurită, anul acesta, de cel mai mare număr de participanți din istoria acestui eveniment.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 426, ediția print

Peste 350 specialiști în dovlecit au creat, cu mult talent, răbdare și inventivitate, personaje înfricoșătoare care, începând cu ora 17.00, au permis aprinderea renumitei poteci de poveste. Pentru punerea în practică a evenimentului, așteptat cu mare nerăbdare de toți cunoscătorii în domeniul dovlecitului și, mai ales, de iubitorii sărbătorii de Hallo­ween, Primăria din Mogoșoaia a pus la bătaie, ca în fiecare an, o cantitate impresionantă de dovleci, mai precis, aproape 3 tone materie primă cu destinație artistică. La acestea s-au adăugat kiturile de dovlecit, constând în cuțit, lingură, sac de gunoi și mănuși. Vremea a ținut în acest an cu participanții, astfel că numărul acestora a fost de-a dreptul impresionant, uimindu-i și pe organizatori, care ne-au declarat că niciodată nu s-au bucurat de o participare atât de numeroasă, cu atât mai mult cu cât anul acesta evenimentul s-a derulat doar într-o singură zi. Poteca Dovlecilor Fermecați este atât de renumită, încât la construirea ei au participat și mulți creatori sosiți direct cu dovleacul de acasă.

Surprize numeroase

Ziua de duminică nu a însemnat însă doar dovlecit, organizatorii oferind și multe alte surprize înfricoșătoare, precum concursul ”cel mai votat dovleac”. Fiecare participant trebuie să înscrie dovleacul pe pagina de Facebook a Parcului Mogoșoaia, în cadrul evenimentului Poteca Dovlecilor Fermecați,  apoi, în funcție de câte inimioare primește dovleacul, se va stabili câștigătorul. Festivitatea de premiere va avea loc, duminică, 4 noiembrie, tot în Parcul Mogoșoaia, când se vor acorda trei premii: Premiul III – 300 de lei sau echivalentul în bonuri cadou, Premiul II – 500 de lei sau echivalent în bonuri cadou, iar câștigătorul premiului I va primi 1.000 de lei sau echivalentul în bonuri cadou. Poteca Dovlecilor Ferme­cați fost aprinsă la ora 17.00, când au început și spectacolele pentru copii. Cei mici au putut vedea piesa de teatru ”De vorbă cu Airuf”, un spectacol creativ și inspirat, pus în scenă de trupa de teatru independent Tzi Tzi Poc, despre modul în care cei mici pot fi ajutați și învățați să își gestioneze mai bine furia.  Tot la ora 17.00, compania IPSO, sponsorul evenimentului din acest an, a anunțat câștigătorii unei tombole, prin care au fost oferite ca premii 10 machete de tractoare. Evenimentul s-a încheiat cu Teo Magic Show , un personaj amuzant, dar în același timp educativ, deja cunoscut și mult iubit de copii.