Cam asta au primit alegătorii frenetici ai USL în patru luni de (non)guvernare. După ce s-au bulucit să voteze la două mâini, așa cum gătește Bahmuțeanca la două piane, un parlament burduhănos, bieții și naivii noștri votanți s-au trezit că promisiunile (sau mai bine spus „promiscuinele”) din campania electorală s-au dovedit (vai, a câta oară?) vorbe-n vânt. Lăsând la o parte faptul că, în aceste luni, în loc să le stea capul la guvernare, drăguții de aleși au continuat circul și mahalaua cu care ne obișnuiseră, cei care-și puseseră speranța într-un trai mai bun 

s-au trezit bombardați de un val de scumpiri și creșteri de taxe și impozite care i-a năucit. Guvernanții, la rândul lor, au primit o lovitură sub centură de la rușii de la Mechel și s-a trezit cu încă o bombă socială, pe lângă cea de la Oltchim și Arpechim, sub fundul lor deja lățit de scaunele de la Victoria. Această situație te-ar putea face să bufnești în râs, dacă n-ar fi tragică. Nu pot să înțeleg cum de au putut să gestioneze atât de stupid privatizarea Oltchim și ce fel de contract de privatizare s-a semnat cu Mechel, care a avut posibilitatea să vândă atâtea combinate pe ridicola sumă de 50 de dolari, aruncând în ghearele disperării peste șase mii de oameni? Putem spune că Mechel a făcut măcel. A, apropo, ca ce chestie dă acum guvernul peste 4 milioane de lei pentru plata salariilor angajaților de la aceste întreprinderi, care au lucrat, până acum pentru ruși, pe care i-a durut în fund de soarta oamenilor? Auzi, ia, ce spune nenea Guvernu’! Cică rușilor ar fi trebuit să li se returneze oareșce TVA, care acum va fi folosit pentru plata salariilor. O gogomănie cum n-am mai auzit până acum. Cum poți tu, Guvernoiu, să decizi soarta unor bani destinați unui investitor privat, chiar dacă el și-a vândut afacerea. Există vreo bază legală? Vă spun eu, nu! Dar deh, morcovul e mare în posteriorul Executivului!

Dar să trecem la un alt prilej de dispută din cadrul USL. Foamea de bani l-a făcut pe Ponta să înainteze o altă propunere, care doar-doar o mai cârpi vistieria statului. Cică să se bage un impozit suplimentar pe salariile nesimțite ale bugetarilor, mai exact ale celor care „împușcă” mai mult de 1.000 de euro pe lună. Taxa „Robin Hood”, cum au numit-o, imediat, presa și cei vizați, printre care se află fără doar și poate și cei 588 de parlamentari cu care ne-au blagoslvit votanții de mai an. Cei cu musca pe căciulă au sărit cu gura mare, argumentând că acest impozit nu era trecut în programul de guvernare. Auziți, dragi to’arăși și pretini, da restul programului? Cât de „scofuloși” ați fost în respectarea lui? Aud?. În fine, bă, băieți, spuneți-mi și mie, cum au ajuns să ia acești bugetari salarii de nababi? Cine a fixat cuantumul lor? Nu tot voi, ca să oferiți sinecuri bine plătite clienților voștri politici? Ba daaaa! Așa că ciocu’ mic! Sunteți penibili!