Protecția Animalelor – Consiliul Județean Ilfov a organizat, săptămâna trecută, un nou curs de educație școlară pe teme legate de grija și responsabilitățile pe care ar trebui să le aibă oamenii față de animale.

 

”Ne-am reîntâlnit cu elevii de clasa a VI-a de la Școala Gimnazială Nr. 1, Ciolpani, iar copiii au aflat ce face, mai exact, un medic veterinar, pe teren. A fost un curs tare, tare interactiv. Personajele: Anca și Gabi, de la Animal Society, medici veterinari adevărați; Piși și Mura, doctori de inimi; Iulian, prinzător profe­sionist, iar Anca noastră, asistenta-șefă. Am avut și masă de operație, cu instrumente reale, care a fost luată cu asalt, la propriu, de curioșii mici. Doi dintre elevi au devenit și ei doctori veterinari, pentru o oră și tare mult s-au mai bucurat. Cel mai distractiv moment a fost atunci când elevii au învățat să ia pulsul animalelor și să folosească sarbacana. Iar cel mai interesant? Atunci când au văzut ce presupune salvarea unui animal sălbatic. Pe scurt, copiii au învățat să nu ignore suferința fizică a unui animal și lucruri esențiale despre sănătatea animalelor domestice și sălbatice. Entuziasmul și curiozitatea copiilor sunt greu de explicat în cuvinte. Au fost atenți și implicați toată ora. Au venit și cei de la clasa a VII-a să participe la «𝑶𝒓𝒂 𝒅𝒆 𝒓𝒆𝒍𝒂𝒙𝒂𝒓𝒆, 𝒐𝒓𝒂 𝒄𝒖 𝒂𝒏𝒊𝒎𝒂𝒍𝒆». (…) Avem nevoie ca de aer de asemenea ore în școala românească. Copiii buni de astăzi sunt adulții responsabili de mâine”, au precizat reprezentanții Protecției Animalelor – Consiliul Județean Ilfov.
Educație, pentru bunăstarea animalelor
Proiectul-pilot ”𝑶𝒓𝒂 𝒅𝒆 𝒓𝒆𝒍𝒂𝒙𝒂𝒓𝒆, 𝒐𝒓𝒂 𝒄𝒖 𝒂𝒏𝒊𝒎𝒂𝒍𝒆 – învățăm de la animale mici cum să fim oameni mari”, al cărui scop este acela de a educa co­piii în direcția bunăstării animalelor, se desfășoară pe tot parcursul anului școlar 2022-2023. O dată pe lună, în două școli din Ilfov, în Ciolpani și în Domnești, elevii din clasele a VI-a primesc vizita reprezentanților Animal Society, Protecția Animalelor – CJI și a câtorva ”blănoși” din adăposturile ilfovene, pentru a învăța cât mai multe lucruri despre respectul față de animale.
Inspectoratul Școlar Județean Ilfov susține ințiativa și analizează, împreună cu cei implicați în derularea proiectului, posibilitatea realizării unui manual ”de protecție a animalelor”.