La monumentul dedicat eroilor neamului, din orașul Pantelimon, pe soclul căruia este așezată o placă din bronz pe care este înscris: “Fii comunei Pantelimon căzuți în războiul pentru întregirea neamului…”, după care sunt enumerate numele acestora, s-au depus coroane de flori, pe 1 Decembrie, de către reprezentanții autorității locale, în semn de omagiere ”a celor care au luptat pentru unirea noastră și pentru libertatea de care ne bucurăm astăzi”.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 629

”Ne rămâne să protejăm ceea ce eroii noștri ne-au lăsat moștenire și să respectăm memoria lor și jertfele plătite cu propiile lor vieți.

De Ziua Națională a României suntem recunoscători, suntem mândri și suntem uniți! Sărbătorim valorile noastre naționale: curajul, patriotismul și omenia! Sunt 3 dintre atributele care ne caracterizează pe fiecare dintre noi, cei care ne-am născut români!

Aducem omagiu și înaintașilor noștri care au înfăptuit Marea Unire din 1918 și datorită cărora, astăzi, Transil­vania, Crișana, Banatul și Maramureșul fac parte din România, prin Proclamația de la Alba Iulia”, a spus primarul orașului, Marian Ivan.

”Este important ca în această zi plină de însemnătate, în această zi de sărbătoare, să ne amintim de sacrificiul făcut de toți cei care au luptat fără frică pentru a apăra valorile noastre naționale, pentru a ne apăra libertatea, a ne reîntregi neamul și a ne asigura nouă, urmașilor lor, un trai mai bun într-o Românie liberă și unită”, a completat acesta.