Pe 1 decembrie, orașul Voluntari a îmbrăcat haina festivă pentru o dublă sărbătoare: Ziua Națională a României și aprinderea luminițelor de Crăciun!

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 629

La fel ca în anii precedenți, Primăria Voluntari, cu sprijinul primarului Florentin Pandele și Consiliul Local Voluntari, prin Direcția Educație Cultural-Sportivă și Identitate Comunitară i-au invitat pe localnici să se bucure de festivitățile organizate în Parcul Central din localitate, care au cuprins ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul Eroilor, intonarea Imnului de Stat, alocuțiuni, program artistic de colinde și dansuri populare. De la ora 17.00, în oraș au fost aprinse luminițele de Crăciun, dându-se astfel startul Sărbătorilor de iarnă.

”Patria o face limba şi istoria, religia şi tradiţiile. A da cu piciorul în toate acestea este a se lepăda cineva de patria sa”, ­le-a reamintit edilul locuitorilor orașului Voluntari vorbele lui Spiru Haret. Și, a adăugat că ”Nicio zi din an nu mă face mai mândru de țara mea decât Ziua Națională. Am fost dintotdeauna un patriot, iar anii în care m-am format ca om au fost și cei în care acest sentiment a crescut și a prins rădăcini trainice, pe viață. Am fost educat ca militar român. Am privit cum se înălța tricolorul pe catarg, am cântat imnul alături de colegii mei, am simțit cum îmi bate inima să-mi spargă pieptul și cum, alături de ei, puteam înfrunta orice. Este un sentiment pe care nu l-am uitat niciodată. Tricolorul românesc, imnul nostru și inimile colegilor mei de atunci, unitatea și mândria noastră de militari, pe toate le văd, le aud și le simt și acum, după atâția ani și atâtea valuri ale vieții. Vă doresc să trăiți veșnic românește, să iubiți românește, să vă creșteți sănătoși copiii, să vă cinstiți părinții, să râdeți și să plângeți românește!”, le-a urat cetățenilor urbei, primarul Florentin Pandele.