Peste 500 de jandarmi au participat în Săptămâna Mare la activităţi de donare sânge, organizate în cadrul campaniei “Donează sânge, salvează o viaţă!” a Patriarhiei Române. La nivelul Jandarmeriei Române, campania s-a desfăşurat în mai multe unităţi teritoriale din ţară, printre care se numără Maramureş, Braşov, Gorj, Vâlcea, Brăila, Galaţi, Constanţa, Prahova, Suceava, Argeş, Cluj, Mehedinţi şi Bucureşti. Cantitatea colectată a fost de peste 200 de litri de sânge.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 548, ediția print

Marți, pe 28 aprilie, celor 120 de donatori de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române li s-au alăturat și voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, care au sprijinit acțiunea oferind donatorilor produse alimentare, ceai, apă și cafea. De asemenea, cu acest prilej și voluntarii au donat sânge. Activitatea de donarea de sânge de marți s-a desfășurat la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, unde s-a aflat o echipă mobilă a Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale. Acțiunile s-au desfășurat în colaborare cu Patriarhia Română şi Centrele de Transfuzie Sanguină teritoriale. Patriarhia Română  este astfel instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor.

“Colaborarea cu Jandarmeria Română continuă. Două instituții fundamentale ale statului și-au unit forțele pentru a veni în sprijinul persoanele aflate în suferință. Este o lipsă acută a sângelui în toate spitalele din țară. Astăzi au donat sânge și voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale. Împreună reușim mai mult! Sistemul medical are nevoie de susținerea noastră, a tuturor în această perioadă dificilă prin care trecem cu toții. Sistemul medical este sprijinit, de foarte mult timp, de Patriarhia Română, printr-o campanie națională de donare de sânge, în cadrul căreia, până în momentul de față 35.000 de persoane au donat sânge. Vă dați seama câte vieți au fost salvate. De menționat, de asemenea, faptul că în ultimii anii, Patriarhia Română, prin voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, a donat centrelor de transfuzie sanguină din București, Ploiești, Constanța și Cluj aparatură medicală în valoare de peste 120 de mii euro”, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale. 

“Jandarmeria Română continuă să fie parte a campaniei inițiată de Patriarhia Română “Donează sânge, salvează o viaţă!”. Aceasta dovedește o colaborare excelentă cu Patriarhia Română de-a lungul timpului și ne bucurăm foarte tare de lucrul acesta. Jandarmeria Română este o instituție deschisă față de nevoile oamenilor, așa cum și biserica s-a dovedit a fi, pentru că până la urmă avem un scop comun, binele oamenilor și asta ne interesează în primul rând. Am ales săptămâna aceasta pentru activitatea de donare de sânge, pentru că, până la urmă, este o activitate salvatoare, deoarece ne aflăm în Săptămâna Mare și poate că această perioadă este cea în care jertfa față de aproape ar trebui să fie principala preocupare a tuturor. Să ne îngrijim de nevoile semenilor noștri. Până la urmă cred că asta este și definiția fericirii, binele pe care poți să-l faci celui de lângă tine”, a spus cpt. Ana Maria Burchi, ofițer în cadrul Centrului de Informare Publică – Jandarmeria Română. 

În cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”, peste 19.000 litri de sânge au fost colectaţi din 2013 până în prezent.