Pentru dragostea pe care le-o arată oamenilor de peste veacuri, Sfânta Varvara, copila care L-a iubit pe Hristos mai mult decât orice, a rămas în sufletele credincioșilor din orașul Buftea. Miercuri, pe 4 decembrie, Sfânta Muceniță a fost prăznuită, în parohia care-i poartă numele, în chip cu totul deosebit, ca o mare făcătoare de minuni a lumii.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 480, ediția print

Biserica închinată Sfintei Mucenițe Varvara, din inima orașului Buftea, a răsunat de rugăciuni și frumoase cântări duhovnicești, încă din seara zilei de marți, 3 decembrie. Timp de două zile, lăcașul de cult s-a dovedit neîncăpător pentru mulțimea de credincioși care a asistat la slujbele frumoase și grandioase. Pelerini din tot ținutul s-au rugat și s-au închinat la icoana sfintei înzestrate cu puterea de a tămădui durerile trupești și sufletești. Racla care va adăposti un fragment din moaștele sale a fost și ea așezată în biserică, la loc de cinste, spre închinarea rugătorilor. Ca de fiecare dată, părintele paroh Mihai Niță și-a întâmpinat credincioșii cu dragoste deplină și sfaturi de mare folos pentru suflet. La ceas de mare sărbătoare creștină, biserica a fost înmiresmată de florile credinței și înfrumusețată cu harul celor 12 preoți care au săvârșit slujbe de înaltă trăire duhovnicească. Praznicul Sfintei Mucenițe Varvara, de la Buftea, a fost un îndemn la întărirea în credință și recunoștință pentru Dumnezeu.

„Dacă acum credincioșii se reculeg la icoana Sfintei Varvara, în curând vor avea posibilitatea să se roage și să închine, ori de câte ori sufletul le-o va cere, la moaștele sfintei ocrotitoare, căci, prin grija și dragostea noastră, a slujitorilor bisericii și a primarului Gheorghe Pistol, vor fi aduse definitiv în această biserică. Le mulțumim celor care au avut dragostea și bucuria de a se ruga împreună cu noi! Tuturor le doresc sănătate și spor în credință. Și să nu uite că Sfânta Varvara ne este model spre a ne păstra inima și gândirea curate. De la ea trebuie să învățăm că suntem chemați să iubim și să dezvoltăm în noi relația cu Dumnezeu”, ne-a spus părintele paroh Mihai Niță.

„Astăzi este mare sărbă­toare în orașul nostru, pentru că Parohia Atârnați I din cartierul Centru își prăz­nu­iește hramul. Hramul este Sfânta Varvara, ocrotitoarea ctitorului acestei biserici Barbu A. Știrbey. De atunci a rămas inclusiv ocrotitoarea orașului nostru, care ne aduce numai bucurii și sănătate. La fel doresc și eu locuitorilor orașului Buftea, cu ocazia acestui moment, tărie în credință, sănătate și să petreacă Sărbătorile în liniște, pace și credință”, ne-a spus Gheorghe Pistol, primarul orașului Buftea,
care s-a aflat, și de această dată, în mijlocul celor ce s-au împărtășit cu bucuria marelui praznic.