Creștini din toate colțurile țării au venit, sâmbătă, 9 noiembrie, în pelerinaj la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală. Mii de credincioși s-au închinat la moaștele Sfântului Nectarie, prăznuit de Biserica Ortodoxă Română la această dată, s-au rugat pentru iertarea păcatelor, pentru sănătate și au cerut ajutor spre rezolvarea problemelor care-i macină.    

Unul dintre sfinții ca­nonizați cel mai recent de Patriarhia Ecumenică este Sfântul Ierarh Nectarie. El s-a născut în anul 1864, într-o localitate de lângă Constantinopol, Silivria Traciei, într-o familie săracă, dar cu o credință puternică în Dumnezeu. O părticică din moaștele sale se află într-o raclă așezată într-un baldachin, la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală. Lăcașul de cult bucureștean este unul dintre locurile pe care Sfântul Nectarie și-a dorit să le binecuvânteze în chip deosebit. 

Mii de români s-au închinat și au cerut ajutor sfântului   

Spre mirarea credin­cio­șilor, trupul său a rămas nevătămat și nestricat mai bine de 20 de ani, răspândind mireasma sfințeniei. În loc să putrezească după moarte, din trupul său au izvorât picături de mir. O minune mai presus de firea umană, neexplicată nici până astăzi de către oa­menii de știin­ță. Ci numai, de cre­dincioșii care vin în fiecare an la Mânăstirea Radu Vodă din Capitală, se închină și se roagă cu evlavie la moaștele acestuia, și primesc ajutor pe măsura credinței lor. Sâmbătă, la Hramul Sfân­tului Nectarie, mii de creștini ortodocși – copii, tineri sau bătrâni, sănătoși, bolnavi, rude sau prieteni ai celor în suferință au venit din depărtări și s-au rugat la moaștele Sfântului Nectarie, sperând într-o minune. Mica raclă a fost scoasă din biserică, în altarul de vară al lăcașului de cult.