Conform raportării DSP Ilfov, incidența cumulată a cazurilor la nivelul localităților județului calculată la data de 23 noiembrie 2020, pentru perioada 09.11.2020 – 22.11.2020, se prezenta astfel, la mia de locuitori: 

După Ciorogârla, care a intrat în carantină pentru 14 zile pe 13 noiembrie a.c., săptămâna trecută au intrat în carantină, de asemenea, timp de două săptămâni, alte zece localități din județul Ilfov – comunele Berceni și Clinceni, pe 19 noiembrie, Bragadiru și Chiajna, pe 20 noiembrie și pe 21 noiembrie – localitățile Otopeni, Măgurele (cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju), Corbeanca (cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș), Popești-Leordeni, Dobroești (cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni) și comuna Mogoșoaia.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 526, ediția print

Instituirea măsurilor de carantinare zonală a celor 11 localități ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc al răspândirii virusului SARSCoV-2 întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și avizate de către Institutul Național de Sănătate Publică. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care locuiesc, tranzitează sau lucrează în zonele carantinate din Ilfov, Instituția Prefectului – Județul Ilfov a pus la dispoziția celor interesați: modelul orientativ de adeverință de la angajator, modelul declarației pe proprie răspundere pentru tranzitarea localităților pentru care a fost impusă carantina și modelul declarației pe proprie răspundere pentru ieșirea din locuință în localitățile carantinate. Aceste documente pot fi găsite pe website-ul Prefecturii Ilfov, accesând atât pagina ”Acasă”: https://if.prefectura. mai.gov.ro/, cât și pagina ”Situații de Urgență”: https://if.prefectura. mai.gov.ro/des…/situatii-de-urgenta/. Declarațiile pe proprie răspundere pot fi scrise și de mână, conform modelului orientativ.

CJI alocă bani pentru 15 primării afectate

Săptămâna trecută, Consiliul Județean Ilfov (CJI) a convocat ședință de urgență pentru acordarea unui sprijin financiar comunităților ilfovene afectate de virusul SARS-CoV-2, unde la acel moment incidența cazurilor era în jur de 10 la mia de locuitori. Cu 25 de voturi ”pentru”, s-a aprobat deblocarea și utilizarea a 600.000 lei din fondul de rezervă, bani necesari prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19. Au primit ajutor financiar comunele Berceni, Chiajna, Ciorogârla, Clinceni, Corbeanca, Cornetu, 1 Decembrie, Dobroești, Mogoșoaia, Petrăchioaia și Vidra – câte 40.000 de lei și orașele Bragadiru, Buftea, Otopeni și Voluntari – de asemenea, câte 40.000 de lei.