Beneficiarii NDR au primit, în perioada 14 aprilie – 10 mai 2022, fonduri europene nerambursabile în valoare totală de 60,71 milioane euro, potrivit unui comunicat AFIR.

„Pentru finanţarea investiţiilor în exploataţii agricole, în unităţi de procesare, dar şi pentru dezvoltarea mediului rural, AFIR a alimentat conturile beneficiarilor cu suma de 31,7 milioane euro. Din această sumă, 22,81 milioane euro este plătită din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, iar 6,71 milioane euro din EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene. Res­tul sumei, respectiv 2,18 milioane euro – reprezintă TVA”, se menţionează în comunicat.

În acelaşi timp, AFIR a autorizat şi a transferat către APIA suma de 29 milioane euro, pentru plăţile către beneficiarii ­FEADR. Aceste fonduri au ajuns în conturile fermierilor care beneficiază de finanţarea acordată prin Măsurile 10 „Agro-mediu şi climă”, 11 „Agricultură ecologică”, 13 „Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice”, 14 „Bunăstarea animalelor” şi 15 – „Plăţi pentru angajamente de silvomediu”.

Articol apărut in ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.600